Main menu

header

699 5 1de Călin Popa şi Victoria Dumitru

Are 21 de ani și a defilat alături de cele mai în vogă manechine ale lumii pentru unele dintre cele mai prestigioase case de modă. Este Madeline Stuart, tânăra cu sindrom Down care demonstrează în fiecare zi că frumusețea vine din interior.

Prezentă în șapte show-uri la New York

Madeline Stuart face senzație de fiecare dată când apare pe podiumurile de modă sau când pozează pentru „Marie Claire”, „Moda Magazine” sau „Vogue”. La recenta Săptămână a Modei de la New York a apărut în cele mai multe prezentări de până acum. „Experiența cu ea a fost extraordinară și plină de recompense. Maddy a fost prezentă în șapte show-uri și a prezentat propria colecție, 21 Reasons Why (n.r. - 21 de motive), primită cu mult entuziasm și apreciere. Foarte mulți designeri internaționali s-au îndreptat spre Madeline și a fost un sentiment grozav de unitate”, explică Roseanne Stuart, mama tinerei.

S-a antrenat șase zile pe săptămână

699 5 2Madeline a urcat spre podiumurile de modă după ce a slăbit 23 de kilograme, devenind primul model cu sindrom Down. Povestea efortului său de a da jos greutatea în plus, din motive de sănătate, a făcut înconjurul lumii în 2015. Pentru a-și atinge țelul, Madeline a făcut un efort uriaș: și-a schimbat complet stilul de a se alimenta și a lucrat cu un antrenor personal câte șase zile pe săptămână. În același an, i-a spus mamei sale că își dorește să fie model, apoi a participat la un show de modă în Australia natală. Așa a început povestea care a propulsat-o spre defilările unor Burning Guitars, Femata Couture, House of Byfield, Rhutu Bhonslé, Duane Topping sau Luluetgigi.

„În ea strălucește ideea că frumosul poate fi găsit oriunde și în orice”

Creatorii de modă se declară la unison fascinați de frumusețea interioară a tinerei și o consideră un model de primă clasă. „S-o avem pe Madeline printre noi a fost o onoare. În ea strălucește ideea că frumosul poate fi găsit oriunde și în orice. Suntem mândri să fim parte a acestui mesaj”, afirmă reprezentanții Topping Designs. Pe de altă parte, tânăra a fost deseori agresată pe internet. Nu toți îi înțeleg mesajul și vorbele grele au curs în spațiul virtual, dar Madeline nu s-a lăsat intimidată. Și asta pentru că lumea modei o susține în totalitate. „Este o chestiune de educație, până la urmă. Dar nimeni, niciodată, nu a fost agresiv cu Madeline față în față, pentru că beneficiem de sprijin din partea întregii industrii a modei”, adaugă Roseanne.

Colecția proprie - jachete multicolore, pantaloni cu talie înaltă

699 5 3Propriul brand al Madelinei s-a aflat, în această toamnă, la New York, pentru al treilea an prezent în defilări. Conține jachete multicolore, hanorace, bluze, pantaloni cu talie înaltă. Specialiștii o consideră o colecție „contemporană, versatilă, perfectă pentru activitatea de fiecare zi sau pentru o seară în oraș”. După New York, Madeline a fost prezentă la Săptămâna Modei de la Londra, apoi la Paris, unde a defilat cu piese din colecțiile Colleen Morris și Fashions Finest. Chiar dacă modellingul este marea sa iubire, Madeline nu uită de sport: concurează la Olimpiadele pentru persoane cu dizabilități, la disciplinele baschet și cricket.

Madeline Stuart a fost prezentă până acum în peste 60 de prezentări de modă, printre care Runway Dubai, Mercedes Benz Fashion Week China și Birmingham Fashion Week