Main menu

header

697 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Pentru multe persoane, tatuajul înseamnă linii clare și culori îndrăznețe, în accente riguroase și desene precise. Acesta este însă doar stilul tradițional. Un nou trend se remarcă în lumea tatuajului: modelele care seamănă cu niște acuarele.

Linii soft, culori pastel, motive din povești

697 5 2De o frumusețe și o delicatețe aparte, tatuajele care seamănă cu acuarelele vin într-o mare gamă de forme, de culori și de desene. Avansul tehnologic a intrat frontal și în acest domeniu, iar ceea ce este cunoscut ca tatuaj clasic are acum un „rival” redutabil: modelul acuarelă. Artiștii specializați în acest tip de tatuaje introduc liniile soft, culorile primăvăratice, pastel, motivele din povești, o estetică deosebită, florală și nu numai, în ceea ce se dovedește a fi un tip diferit de tatuaj.

Vârstnicii, cuceriți de noile desene

697 5 3Desenele pe piele pe care le reușesc artiștii tatuajelor-acuarelă arată ca modelele de pe delicatele cești de ceai de colecție. De altfel, nu este de mirare că aceste tatuaje au apărut în Asia. Odată cu oamenii, care nu mai doresc desenele stricte și dense asociate cu tatuajul clasic, s-au schimbat și modelele care împodobesc pielea. În epoca milenialilor soft și a disipării granițelor între sexe, acest tip de tatuaje este urmarea firească a unui trend general. Cea mai bună dovadă a versatilității acestei noi maniere de a realiza desene corporale este prezența în saloane a persoanelor septuagenare, care decid să se tatueze, cucerite de noile tipuri de desene, arată elle.com.

Aceste tatuaje au reușit să depășească bariera florilor, oferind și reprezentări stilizate sau ale unor animale