Main menu

header

695 5 5de Călin Popa şi Florica Pintea

Femeia modernă este foarte atentă la tot ceea ce avansul tehnologic aduce nou în materie de prelungire a aspectului tineresc. Una dintre ultimele descoperiri este linia de haine impregnate cu colagen, care sunt popularizate cu promisiunea frumuseții în ciuda vârstei și a unui plus de zveltețe.

Bluze cu gât, hanorace, eșarfe...

Producătorul de haine Buki, din Seattle, vine în fața clientelei cu o linie vestimentară alcătuită din piese care au în compoziție colagen. Considerate revoluționare și popularizate ca atare, aceste piese conțin peptide cu „substanța tinereții” și costă 98 de dolari bucata. Colecția include bluze cu gât, hanorace, topuri, eșarfe, chiar fețe de pernă. Pe lângă infuzia de colagen, aceste haine au proprietăți de protecție în fața razelor UV, combat mirosurile neplăcute ale corpului și asigură, potrivit producătorului, un plus de suplețe pentru piele.

Acționează ca deodorant natural

Hainele pe care le propune Buki ca soluție antiîmbătrânire se pot spăla la mașină, conțin colagen din resurse marine în profunzimea fibrelor, iar producătorii afirmă că eliberează prețioasa substanță direct la nivelul pielii, menținând-o hidratată și în cea mai bună formă pe tot parcursul zilei, notează „Daily Mail”. Peptidele din țesătură acționează, în plus, și ca deodorant natural, având, de asemenea, calități de termoreglare, de echilibrare a umezelii corpului, precum și proprietăți tehnice, cum ar fi elasticitatea sau capacitatea de a reveni la forma inițială după purtare.

Producția naturală scade de la 25 de ani

Colagenul este o substanță care se găsește în mușchi, în oase, în articulații și în tendoane, contribuind totodată la sănătatea părului și unghiilor, precum și în proporție majoră, de 75%, la sănătatea și aspectul pielii. Producția de colagen începe să scadă în mod natural de la vârsta de 25 de ani, cu câte un procent anual.

Piesele principale din colecția de haine cu colagen sunt o bluză cu glugă, o helancă și o eșarfă foarte ușoară