Main menu

header

695 5 1de Călin Popa şi Victoria Dumitru

Femeia modernă trebuie neapărat să poarte sprâncenele groase și bine conturate. Dar asta nu înseamnă și neîngrijite. Ca urmare, metodele de styling al sprâncenelor sunt de toate felurile, cu argumente po și contra.

Ceara nu este indicată persoanelor cu ten sensibil

695 5 2Atunci când sprâncenele sunt neîngrijite, dezastrul în make-up este garantat. Tocmai de aceea, stylingul dedicat acestor podoabe ale privirii este o operațiune de mare însemnătate. Trecut fiind timpul în care penseta era stăpână pe acest domeniu, astăzi depilarea cu ceară și pensatul cu ață domnesc nestingherite. Depilarea sprâncenelor cu ceară este practic aplicarea cu ajutorul unei spatule fine din lemn a unei cantități subțiri de ceară caldă pe firele de păr care urmează a fi înlăturate. Se pune apoi un șervet peste ceară, se presează cu delicatețe, apoi hârtia este smulsă cu o mișcare bruscă, desprinzând firele cu rădăcină cu tot. Avantajele procedeului sunt rezultatul instant, prețul accesibil și faptul că este o opțiune confortabilă pentru clientele sensibile la smulsul firelor cu penseta. Pe de altă parte, profesionistul care execută procedura trebuie să fie foarte experimentat și precis, în caz contrar rezultatul fiind riscant. De asemenea, depilarea cu ceară nu este indicată persoanelor cu ten foarte sensibil.

Un lasou care smulge firele cu foliculi cu tot

Potrivit expertei Sherrille Riley, pensarea cu ață este un procedeu tot mai larg răspândit. Vine din Asia și presupune igienizarea sprâncenelor, o observare în profunzime a formei acestora, pentru a se ajunge la rezultatul perfect, apoi strângerea porțiunii de piele pe care se află sprânceana. Un fir de ață specială, dublată de ceară antibacteriană, se montează de specialist pe degete într-o anumită formă, ca un lasou, apoi se prinde și se smulge rapid fiecare fir de păr, cu folicul cu tot. Foarte potrivită pentru persoanele cu piele sensibilă, blândă și complet naturală, această procedură poate fi, totuși, foarte dureroasă dacă specialistul nu este perfect stăpân pe tehnica de execuție.

Pont! Specialiștii recomandă o combinație de depilare, pensat cu ață și finisaj cu „bătrâna” pensetă pentru rezultate impecabile în stylingul sprâncenelor.