Main menu

header

685 4 2de Roxana Istudor şi Victoria Dumitru

Pentru ca podoaba capilară să arate în cea mai bună formă tot timpul, unul dintre elementele esențiale este peria de păr potrivită. În prezent există perii ideale pentru fiecare tip de păr. Despre funcționalitatea și efectele utilizării diverselor tipuri de perii de păr ne-a vorbit Margareta Mihai (foto), specialist în hairstyling.

„Volum extravagant se obține cu forma rotundă”

- Care e cel mai potrivit tip de perie pentru un volum impresionant?

- Cu siguranță, peria rotundă. Deși necesită o oarecare îndemânare, rezultatul utilizării acesteia este cel puțin spectaculos. Este creată special pentru a conferi volum prin bucle lejere sau vârfuri întoarse, care dau acel aspect natural atât de prețuit în moda actuală.

- Cum recomandați utilizarea acesteia pentru rezultatul scontat?

- Pentru rezultate foarte bune și un volum extravagant este recomandat ca părul să nu fie foarte ud când o folosiți și să nu strângeți șuvița prea strâns. Pe piață există perii de păr rotunde cu peri de nailon, mult mai potrivite pentru coafatul de fiecare zi, spre deosebire de cele cu peri naturali. De asemenea, periile de păr rotunde cu mâner ceramic rețin căldura și permit menținerea mai mult timp a buclei întoarse în fața uscătorului, rezultatul fiind mult mai de efect.

„Modelul plat conferă strălucire fără egal”

685 4 3- Pentru femeile care doresc un păr strălucitor, ce tip de perie recomandați?

- Fără îndoială, modelul plat, cu dinții mai rari. Este un accesoriu care va conferi părului o strălucire fără egal. Arată ca o paletă, garantează circulația rapidă a aerului cald, ceea ce asigură o uscare în timp record și, în plus, netezește impecabil, scutindu-vă de firele rebele care v-ar obliga să încărcați părul cu alte produse, pentru a-l „ordona”.

- Există și alte trucuri pentru un plus de strălucire?

- Dacă puneți pe perie, înainte de uscare, câteva picături de ulei de argan sau alt ulei preferat, apoi treceți peria în josul firului de păr, efectul va fi unul notabil, care vă va scoate imediat în evidență podoaba capilară. Pe aceleași principii se bazează, de altfel, și peria care arată ca o pernă de ace, potrivită pentru părul fin, căruia îi conferă vigurozitate.

„Perii așezați concav dau versatilitate șuvițelor”

685 4 4- Periile de păr sunt de o mare varietate. Ce noutăți există în domeniu?

- Aș evidenția un model care este mai ieșit din comun și se adresează părului foarte cârlionțat proaspăt spălat, care este rebel și nu vrea să se așeze. Există o perie care arată ca o cutie, poate fi manevrată foarte bine și încape în podul palmei. Are darul de a „disciplina” orice păr încurcat, se manevrează extrem de ușor, descurcă, netezește, dă strălucire și formă chiar și buclelor foarte crețe. Se pretează și pentru descâlcirea părului celor mici.

- Recomandați și periile cu forma mai deosebită?

- Remarc în context doar un model, o perie destinată tot unui plus de control asupra operațiunii de uscare a părului în cele mai bune condiții. Are perii așezați într-o formă concavă, care dau o formă unică și multă versatilitate șuvițelor.

„Rotundă sau plată, peria destinată părului foarte des trebuie să aibă perii... rari, situați la distanță suficient de mare încât să permită o uscare rapidă și realizarea unei coafuri fără cusur“

„Pieptănul, aliatul clasic“

685 4 5- Periile au ajuns aproape să înlocuiască pieptănul sau acesta mai este folosit în continuare?

- În epoca periilor de toate formele, dimensiunile și scopurile, pieptănul de păr rămâne un aliat clasic al frumuseții podoabei capilare. Cel cu dinții rari descurcă foarte repede părul lung încâlcit, ondulat sau care se electrizează ușor. Spre deosebire de perie, netezește fără să adauge volum în plus și previne ruperea firelor. De partea cealaltă, pieptănul cu dinții deși se adresează părului scurt, atât de la modă în această perioadă. Șuvițele rebele se ordonează imediat și puteți realiza chiar și cărarea perfectă cu acest tip de pieptăn.