Main menu

header

685 5 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Eterna căutare a izvorului tinereții veșnice i-a determinat pe unii producători să ia în considerare crearea unei variante pentru folosirea acasă a unui dispozitiv care până acum nu era disponibil decât în cabinetele specializate și care execută celebrul microneedling.

Promovare mare, preț mic

Un nou tratament disponibil în varianta pentru acasă înregistrează vânzări record și o popularitate uriașă: dispozitivul pentru microneedling, notează postul de televiziune „CBS”. Aparatul este de vânzare și foarte bine promovat de publicații quality cu audiență uriașă, cum sunt „New York Times” sau „Allure”. Nu în ultimul rând, prețul de circa 20 de ori mai scăzut decât al unei proceduri bazate pe același concept la salon este un argument forte în favoarea succesului acestor dispozitive.

Sute de mici înțepături care fac tenul să reacționeze

După cum se știe, microneedling folosește ace minuscule pentru a stimula și a îmbunătăți pielea. Procedeul implică sute de mici înțepături care fac tenul să reacționeze. „Ce face pielea? Crede că a fost agresată și răspunde prin crearea de colagen nou și de celule noi”, explică expertul Jamie O’Banion. Reprezentanții companiilor s-au grăbit să le ofere mostre jurnaliștilor care fac reclamă variantei pentru acasă a dispozitivului cu microneedling, iar corespondentul „CBS” Michelle Miller afirmă că „nu doare, ci doar gâdilă ușor”.

Poate dăuna vaselor de sânge și nervilor

Autoritatea de reglementare a acestor produse din SUA a emis, totuși, unele avertismente legate de utilizarea acasă, fără supravegherea unui specialist, a unor astfel de proceduri, considerate riscante. Această poziție este susținută și de unii dermatologi, printre care Jeanine Downie, care execută procedura în cabinetul propriu pentru a trata cicatrici, a reduce urmele acneei sau a atenua semnele îmbătrânirii. „Dispozitivul poate cauza infecții, chiar daune sau cicatrici și există riscul ca ceea ce doriți să tratați să se agraveze în realitate. Acele respective pot dăuna vaselor de sânge și nervilor”, avertizează specialista.

„Dacă vă faceți microneedling, dar nu folosiți creme care să vă protejeze de razele solare, vă pierdeți vremea” (Jeanine Downie, dermatolog)

Cel mai eficient sistem de penetrare transdermică

Tratamentul cu microneedling executat în cabinetele specializate este cel mai sigur, rapid, igienic şi eficient sistem de penetrare transdermică, afirmă experții în cosmetică. Sistemul electronic unic de microace deschide automat sute de microcanale, astfel că până la 90% dintre substanţele active folosite în tratament pătrund în piele, consecinţa fiind rezultate mai vizibile într-un timp mai scurt. Este foarte eficient în stimularea factorilor de creştere a trombocitelor pentru a crea elastină şi colagen. Ca urmare, se obțin reîntinerirea facială, elasticitatea, formarea de neocolagen, corectarea ridurilor fine şi, liniilor de expresie, tratarea pielii hiperpigmentate, a căderii părului, precum și corectarea cicatricilor postacnee.