Main menu

header

682 5 1de Valeria Roman şi Raluca Ogaru

Adina Halas (38 de ani) și-a schimbat stilul de viață în urmă cu șapte ani când a rămas însărcinată. Atunci a experimentat primele produse cosmetice pe care le-a făcut în propria sa bucătărie. Între timp a devenit mama lui Serghei și timpul său liber pentru îngrijire a devenit și mai scurt, așa că a rămas fidelă cremelor și deodorantului din ingrediente naturale. Acum, este gazda matinalului de la Smart FM și acest nou job, pe lângă cel de mămică, presupune un program în care noaptea este scurtă. Cu toate că doarme câteva ore și este mereu în priză, Adina Halas (medalion) reușește să arate impecabil, tenul său fiind proaspăt și tânăr, iar pielea hidratată în profunzime. Despre trucurile sale, ritualurile de frumusețe, dar și despre operațiile estetice la care a recurs și pe care ar fi dispusă să le facă pentru a rămâne în formă, Adina Halas a povestit cu multă sinceritate în rândurile următoare.

„Îmi prepar un unt de corp senzațional”

682 5 2- Au trecut mulți ani de când ai experimentat produsele cosmetice naturale. Cu ce ai început și de ce te-ai decis să le înlocuiești pe cele de pe piață?

- Când eram însărcinată, din dorința de a reduce din contaminanți, am decis să nu îmi mai vopsesc părul și să folosesc pe cât posibil cosmetice naturale. Așa că am început să îmi fac deodorant în casă și apoi au urmat și alte rețete. În prezent, folosesc atât dermatocosmetice recomandate de specialiștii în care am încredere, dar și produse homemade.

- Pe lângă vestitul deodorant pe care știe toată lumea că ți-l prepari singură, ce alte produse mai faci acasă?

- Îmi prepar un unt de corp senzațional în care predomină untul de shea, untul de cacao și uleiul din nucă de cocos. Îmi mai fac scrub cu zaț de cafea, măști diverse, scrub cu kiwi, cremă pentru hidratarea tălpilor, balsam de buze și lista poate continua.

- Împărtășește-ne și nouă rețeta ta! Ai vreun ingredient secret?

- Deodorantul este ușor de preparat și are următoarele ingrediente: două linguri cu bicarbonat de sodiu, două linguri cu amidon alimentar, 3 linguri cu ulei de cocos, 10 picături de ulei esențial de lavandă, 10 picături de ulei esențial de lemongrass. Se amestecă toate ingredientele și… voila! Atenție! Uleiurile esențiale trebuie să fie pentru uz cosmetic, neapărat. Nu folosiți acest deodorant pe pielea proaspăt rasă sau epilată, deoarece vă puteți irita! Aplicați-l blând, fără să frecați agresiv pielea. Nu există niciun ingredient secret!

„Cosmeticele care conțin apă trebuie făcute în cantități mici pentru a nu dezvolta bacterii”

682 5 3- Având în vedere că sunt produse naturale, care nu conțin tot felul de conservanți, au termen de valabilitate scăzut?

- Termenele de valabilitate depind în cea mai mare măsură de tipul uleiului folosit și de rezistența sa la oxidare. Dacă o cremă conține și apă, atunci termenul de valabilitate este mai scăzut, da, deoarece riscul de a se dezvolta bacterii în acel mediu este mai ridicat. În ceea ce privește uleiurile esențiale, și acestea își pierd destul de repede proprietățile. Ideal ar fi ca rețetele care conțin ingredientele specificate anterior, mai puțin uleiurile, să fie făcute în cantități mai mici, pentru a fi folosite pe termen scurt.

- De care ești cea mai mulțumită?

- În afară de deodorantul natural și de untul de corp, în top intră și balsamul de buze, și crema pentru hidratarea tălpilor.

- Dintre toate produsele făcute de tine cu care ai merge mai departe să-l faci marca ta?

- Pentru că apreciez pielea catifelată și îmi place să mă dau cu cremă pe corp, aș alege untul de corp, care întrunește toate calitățile din punctul meu de vedere: miros, textură, onctuozitate.

„Am testat produsele pe Carmen Brumă”

- Au existat cereri de la cunoscuți și prieteni pentru a cumpăra produsele tale? Cum i-ai împăcat?

- Am avut nenumărate cereri, și nu numai de la apropiați, dar și de la cei care au văzut rețetele mele la televizor sau pe blog. Din păcate, timpul nu îmi permite să fac pentru mine de multe ori, deci ar fi imposibil să fac pentru alții și nu știu dacă este genul de afacere de care să mă ocup în detaliu. Consider că aici este nevoie de cunoștințe solide în domeniu și timp canalizat în această direcție.

- Pe cine ai mai testat produsele? Care a fost feed-back-ul?

- Pe Carmen Brumă, prietena mea. Ea le-a testat pe toate și i-au plăcut foarte mult.

- Care este ingredientul natural pe care îl folosești cel mai des, în majoritatea produselor cosmetice?

- Folosesc des în rețetele mele uleiul din nucă de cocos, pentru că îmi place foarte mult acest ingredient atât în creme, cât și în alimentație.

„Îmi curăţ tenul cu apă micelară, aplic o cremă cu factor de protecție 50 și apoi una cu vitamina C”

682 5 4- De unde te documentezi pentru lista ingredientelor?

- Am ajuns pe multe site-uri ale pasionatelor de cosmetică de afară și apoi am căutat și am citit despre fiecare ingredient.

- Care este ritualul tău de frumusețe în doar câțiva pași, având în vedere că ești o femeie activă cu o emisiune la radio la care trebuie să fii gata în câteva minute?

- În afară de vizitele la saloanele de specialitate sau timpul pe care mi-l aloc săptămânal pentru masaj, scrub sau aplicarea unei măști, în fiecare dimineață îmi curăţ tenul cu apă micelară, aplic o cremă cu factor de protecție 50 și apoi una cu vitamina C. Mă machiez în 15 minute și am fugit, că am matinal de la ora 7:30 la 10:00, de luni până joi, la Smart FM. Seara am grijă ca tenul meu să fie curățat corespunzător și aplic un ser pentru față, gât și decolteu, crema de noapte și uneori contur de ochi.

„Mi-am pus implanturi după ce am slăbit 32 de kilograme”

- Recent ai recurs la o intervenție estetică pe care nu aveai cum să o eviți cu ajutorul niciunui produs din bucătărie. Despre ce este vorba?

- Am hotărât să îmi pun implanturi mamare, după ce am slăbit 32 de kilograme acumulate în sarcină, iar sânii mei și-au pierdut mult din volum în urma antrenamentelor cu greutăți care îmi plac foarte mult.

- Urmează și altele, acum că ai spart gheața cu augmentarea mamară?

- Nu aș schimba altceva la mine, de altfel și la doamna doctor Carmen Giuglea m-am dus cu o poză cu mine de acum câțiva ani. Sunt pentru orice este făcut în armonie cu structura fiecărui corp și cu măsură.

„Toate rețetele se află pe canalul meu de YouTube Adina Halas și pe blogul meu, www.adinahalas.ro“

Prezentatoarea de la Smart FM își pregătește în bucătărie cremele și deodorantul de corp

„Mă văd în viitor apelând la Botox, de ce nu?“

- Ce părere ai despre botox?

- Am o părere foarte bună, mai ales ca metodă de prevenție împotriva ridurilor, atunci când pielea trebuie ajutată să nu ajungă să se creponeze o dată cu instalarea ridurilor adânci. Am învățat multe despre acest subiect de la specialiștii invitați în emisiunea mea radio „Trăiește Smart”, de la Smart FM 107,3, și mă văd în viitor apelând la botox, de ce nu?

- Dar despre mezoterapia cu vitamine?

- Mezoterapia, ca și terapia-vampir, radiofrecvența tripolară și alte asemenea proceduri cosmetice sunt metode extraordinare de a ajuta tenul să se vindece singur acolo unde poate și să fie hidratat și luminos, efect pe care nu îl poți obține făcând o mască în casă, decât pe termen scurt.

- Ce spui despre diete? Ai ținut vreuna care a dat roade?

- După ce am făcut multe greșeli în privința alimentației până am învățat ce înseamnă slăbitul, pot afirma cu mâna pe inimă că nu cred în diete, ci în schimbarea stilului de alimentație defectuos. Sigur, o dietă te poate ajuta la început să scapi de kilogramele care te stresează și să te disciplineze, dar pentru totdeauna, o dietă scrisă pe o hârtie nu este sustenabilă absolut oricând și oricum.