Main menu

header

de Cristina Tache

Cele două tipuri de uleiuri benefice părului sunt cele esenţiale şi cele volatile. Primele sunt mirositoare, uşoare şi se evaporă repede. De obicei combină pentru a se aplica pe păr. Uleiurile volatile au o textură uleioasă, provin din seminţe, legume, fructe sau nuci. Indiferent care este uleiul pe care îl alegeţi, părul va beneficia de un tratament nutritiv intens.

Din arbore de ceai, pentru scalp uscat
Cu ajutorul uleiului din arbore de ceai se pot remedia problemele provocate de un scalp uscat sau de părul gras. Este folosit şi pentru tratarea mătreţii şi se potriveşte atât femeilor, cât şi bărbaţilor.

Din lemn de santal
Lemnul de santal are anumite proprietăţi, ce fac din acest ulei un remediu foarte eficient pentru tratarea unor afecţiuni ale scalpului şi părului. Uleiul este astringent, antiinflamator şi antiseptic. Se foloseşte pentru a trata scalpul uscat şi iritat.

De portocal
Uleiul de portocal are un miros revigorant şi ajută la reglarea producerii de sebum, în special pentru părul foarte uscat.

Din seminţe de struguri
Nu are miros, este plin de minerale şi de vitamine ce ajută la întărirea podoabei capilare. Hidratează scalpul şi dă un plus de strălucire părului. Este bogat în acid linoleic, un acid gras ce susţine sănătatea celulelor.

Tratament cu ulei cald
Uleiurile naturale pot fi cumpărate separat şi amestecate după reţete proprii, care să combine substanţe de care părul dumneavoastră are nevoie. Este bine să alegeţi doar uleiuri pure complete, deoarece sunt cele mai naturale, cu cel mai mic număr de aditivi şi de chimicale. Dacă vă încumetaţi să realizaţi o reţetă proprie folosiţi patru linguri cu ulei volatil pentru fiecare picătură de ulei esenţial, pentru a obţine un amestec puternic aromat. Foarte bun este tratamentul cu ulei cald. Pentru aceasta amestecaţi uleiurile şi puneţi produsul într-un recipient din plastic. Acesta trebuie introdus în apă fierbinte timp de 12-15 minute. Aplicaţi pe păr, iar după tratament clătiţi cu apă caldă şi apoi cu apă rece. În cazul părului deteriorat, tratamentul trebuie repetat de două ori pe săptămână.

Truc: Alegeţi produse concentrate, ce pot fi combinate cu balsamul, pentru a hidrata părul uscat!