Main menu

header

680 5 1de Valeria Roman şi Raluca Ogaru

Un efect natural al sprâncenelor poate fi obținut printr-o tehnică nouă, despre care make-up artiștii spun că reușește cu succes să umple golurile fără a fi nevoie de tatuaj fir cu fir și nici de alte produse cosmetice folosite în mod uzual de reprezentantele sexului frumos. Anca Molnar, make-up artist, ne-a povestit etapele prin care se ajunge la un efect uluitor, de durată și fără durere. Specialista preferă această metodă pentru că sprâncenele astfel conturate arată mult mai bine decât prin tatuajul cosmetic, care practic lasă impresia că sunt desenate după un șablon.

„Se folosește cremă cu anestezic”

- Efect semipermanent pudrat al sprâncenelor. Cum este posibil acest lucru fără a folosi make-up?

- Întâlnesc tot mai multe cliente care își vopsesc sau își creionează sprâncenele pentru a ascunde firele lipsă sau golurile din sprânceană, dar aceste modalități nu rezistă decât câteva ore sau câteva zile. Cu această nouă metodă avem o rezistență a colorării sprâncenelor și obținem un efect foarte natural. Practic, această tehnică presupune obținerea unui aspect cât mai aproape de real, folosind degrade de culori cu ajutorul pigmenților.

- Care sunt etapele acestei proceduri?

- Procedura constă în aplicarea unei creme cu anestezic, care se lasă între 30 şi 45 de minute să acționeze. Se îndepărtează crema și se desenează forma sprâncenelor. Cu ajutorului unui aparat electric de maximă precizie, prevăzut cu ace de unică folosință, sterile, se introduce pigmentul în stratul superior al dermei.

- Cât durează?

- Procedura durează, în medie, două ore.

„Se introduc pigmenți organici”

680 5 2- Afectează în vreun fel creşterea firului de păr?

- Nu, deoarece acul este introdus în piele doar 0,5 milimetri. Practic, mai mult zgârie pielea, nu ajunge le derm.

- Ce avantaje sunt pentru clientă dacă optează pentru această metodă în detrimentul tatuajului clasic?

- În primul rând, aspectul de degrade, foarte natural față de cel clasic, unde culoarea este uniformă ca intensitate pe toată sprânceana. În al doilea rând, pigmenții folosiți, care sunt de origine organică, fac ca în aproximativ doi ani efectul să dispară treptat.

- Cât timp se mențin efectele?

- Efectul tehnicii de pudrare se păstrează între 12 şi 24 de luni, dar este recomandat ca o dată pe an clienta să vină să facă o împrospătare a culorii.

„Procedura nu este indicată clientelor alergice”

680 5 3- Este nevoie de retuș, ca în cazul dermopigmentării?

- Da, retușul se realizează după trei-patru săptămâni.

- Ce restricții sunt înainte și după procedură?

- Înainte cu o săptămână sau două de procedură, clienta nu are voie să se expună la soare sau la solar. Dacă suferă de anumite boli, este alergică, însărcinată sau alăptează, este interzisă procedura. Dacă sunt probleme cu tenul, de exemplu acnee, dermatită etc., se recomandă în prima fază rezolvarea lor la dermatolog. În ziua procedurii nu se consumă cafea sau aspirină. După procedură, la interval de două ore, se hidratează sprâncenele cu o cremă incoloră sau cu vaselină și se aplică o perioadă în strat subțire încă de două ori pe zi. Este interzisă și expunerea la soare și la solar timp de două săptămâni după.

„Se poate îndepărta forma veche“

- În ce măsură o persoană care are deja tatuaj ar putea să-şi „pudreze” astfel sprâncenele?

- Doar în cazul în care tatuajul vechi este foarte șters, aproape inexistent. Atunci se poate obține efectul dorit. Dacă clienta este nemulțumită de culoarea/forma veche a tatuajului, există posibilitatea de a-l îndepărta prin noua metodă de scoatere, cu ajutorul unei soluții „Ecuri”, care se introduce în piele fără a lăsa cicatrice, fiind o metodă neinvazivă.