Main menu

header

de Cristina Tache

Anticearcănul nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a unei femei. Însă, alegerea lui poate fi destul de dificilă. Iar de cele mai multe ori reuşim să îl achiziţionăm pe cel care nu se potriveşte, având o nuanţă prea deschisă sau prea închisă. Iată câteva sfaturi de care să ţineţi cont când mergeţi să vă cumpăraţi un anticearcăn nou.

Testaţi-l pe încheietura mâinii
La acest produs sunt importante consistenţa şi culoarea. Dacă, de exemplu, aveţi cearcăne puternice, căutaţi un fond cu o consistenţă bună, care să acopere perfect zona cu probleme.
Pentru a verifica însă calitatea anticearcănului puneţi puţin pe arătător şi apoi aplicaţi pe venele vizibile de la încheietura mâinii. Culoarea lor este asemănătoare cu cea a cearcănelor şi, în funcţie de cum le acoperă, vă veţi da seama dacă merită să cumpăraţi produsul respectiv.

O nuanţă mai deschisă decât a fondului de ten
Persoanele cu tenul foarte deschis trebuie să aleagă un fond în nuanţe de galben. Pentru cele cu tenul închis sunt potrivite nuanţele de portocaliu.
Anticearcănul trebuie să fie într-o culoare mai deschisă decât cea a fondului de ten. Şi nu trebuie să se vadă pe faţă, ci doar să mascheze cearcănele.
În magazinele de cosmetică există testere, aşa că nu ezitaţi să încercaţi produsele până îl găsiţi pe cel care vi se potriveşte.