Main menu

header

679 4 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Există persoane care consideră că au un nas cam mare după standardele epocii sau canoanele frumuseții, dar nu vor să recurgă la intervenție chirurgicală pentru a corecta acest așa-zis „defect”. În timp ce în cazul bărbaților rareori se pune problema preferinței pentru un alt nas, femeile sunt mult mai sensibile la subiect. Pentru ele există metode alternative, care nu implică rinoplastie, pentru a masca un nas considerat inestetic.

Fondul de ten creează iluzie optică

679 4 4Dacă doriți să mascați un nas pe care îl considerați mare, dar nu vă doriți să intrați în cabinetul plasticianului, aveți la îndemână soluțiile de make-up, capabile să creeze suficientă iluzie optică încât nasul să nu vi se mai pară disproporționat. Primul element care intră în ecuație este fondul de ten. Mai precis, pe lângă nuanța pe care o utilizați de obicei folosiți și un fond de ten mai închis, în jurul nasului, operațiune care va face să iasă în evidență celelalte trăsături ale feței. Un efect de micșorare îl are și aplicarea de fond de ten mai deschis în vârful nasului, care va crea iluzia unui nas mai mic decât este în realitate. Așa-numita „conturare” a nasului, care poate merge până la a aplica aceeași nuanță de blush pe linia nasului și pe pleoape, este una dintre cele mai eficiente metode și, deși este temporară, cere ceva timp în plus și puțină îndemânare, dacă o deprindeți de la un specialist vă poate fi de un real folos.

Exerciții simple de scurtare sau îndreptare

679 4 5Există o serie de exerciții care, efectuate cu regularitate și fără să vă așteptați la minuni, dau rezultate, chiar dacă mai puțin spectaculoase și rapide decât bisturiul esteticianului. De exemplu, pentru o mai bună formă a nasului vă puteți apuca nările cu degetele, apoi expirați cu putere. Repetați exercițiul acesta de zece ori. Pentru o scurtare a nasului, mai ales în condițiile în care acesta a crescut în dimensiuni odată cu înaintarea în vârstă, puteți recurge la un exercițiu simplu: puneți degetul arătător pe vârful nasului, apăsând ușor. Apoi apăsați degetul cu vârful nasului, în mișcare descendentă, menținând presiunea degetului. Puteți repeta exercițiul de câte ori aveți posibilitatea. Dacă vi se pare că nasul dumneavoastră este strâmb, aveți la îndemână cea mai naturală formulă de a-l îndrepta: zâmbetul. Mai exact, zâmbiți și, în timp ce faceți acest gest, împingeți nasul în sus. Exercițiul va întări musculatura din jurul nasului și puteți vedea rezultate dacă repetați de 20-30 de ori pe zi acest exercițiu.

Mișcări yoga

679 4 6Dacă faceți exerciții de respirație de tip yoga, acestea pot avea înrâurire și asupra formei nasului. Astfel, în timp ce stați așezați confortabil, inspirați blocând una dintre nări, țineți respirația patru secunde, expirați. Apoi blocați cealaltă nară și expirați în timp ce o eliberați pe prima acoperită. Puteți face trei seturi de câte zece repetiții ale acestui exercițiu. O altă formulă nu doar de a îmbunătăți forma nasului, ci și de a scăpa de o durere de cap sâcâitoare este masajul. Masați, așadar, fiecare parte laterală a nasului, începând de la rădăcină spre vârf, și în final nările. Folosiți mișcări circulare și repetați acest tip de masaj timp de cinci minute în fiecare zi.

Percepția corectă

679 4 7În cazul în care nu sunteți nici adepții fardului în exces și nici ai chirurgiei, dar nasul tot vi se pare cam mare, este momentul să treceți la inocularea unei percepții diferite. Metodele psihologice de a scăpa de ideea că nasul este deformat, vă deranjează sau vă dezavantajează sunt recomandate de specialiști și sunt mai simple decât ar părea. În primul rând, identificați motivele pentru care vă percepeți cu nasul mare și s-ar putea să constatați că alții au impus standardele estetice și că sunteți influențați de exterior. Mai departe, aveți opțiunea de a nota într-un jurnal gânduri despre propriul nas, din moment ce sunteți atât de preocupați de acesta. Întrebați-vă în scris ce vă displace la nasul personal, iar concluzia vă va ajuta să identificați pe ce segment vă judecați singuri - lungime, grosime etc. Mai departe, mențineți vii în memorie situațiile sociale unde v-ați simțit foarte bine cu propriul nas și recurgeți la aceste amintiri (jocuri sportive, întâlniri cu apropiați etc.) de fiecare dată când simțiți că percepția despre nasul mare vă dă târcoale. O altă idee la care trebuie să recurgeți des este aceea că există oameni care vă prețuiesc exact așa cum sunteți și puteți să recunoașteți deschis, în forul interior, momentele în care aveți gânduri nu tocmai echilibrate despre propria înfățișare. Asta vă va ajuta să le combateți mai bine, cred psihologii. Este posibil să aveți surpriza de a constata că în realitate există foarte puține șanse ca oamenii să vă perceapă nasul așa cum o faceți dumneavoastră, arată wikihow.com.

Barbra Streisand a refuzat să-și opereze nasul, foarte lung pentru standardele de frumusețe ale Hollywoodului, de teamă să nu-și piardă vocea. În schimb, și-a creat un stil propriu, punându-și ochii în valoare cu tuș și deschizând nuanța părului

Clipsul „magic“

679 4 8În fiecare zi, timp de 15 minute, puteți menține nasul strâns cu ajutorul unui dispozitiv care funcționează ca un clips, se numește Nose-Up (există numeroase variațiuni pe această temă) și este creditat cu capacitatea de a acționa asupra cartilajului din zona nasului. Cei care au folosit acest tip de cârlige dau asigurări că efectele devin vizibile după circa o lună de utilizare regulată.