Main menu

header

670 5 4de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Unul dintre accesoriile cel mai fermecătoare ale secolelor trecute, plasa de păr, revine în actualitate într-un mod spectaculos.

Creștere a vânzărilor cu 50%

Cele mai vechi dovezi ale prinderii părului cu o plasă fină vin din Antichitate. Acest accesoriu plin de farmec a fost folosit secole la rând în toată Europa, cu femeile din Anglia sau din Germania folosind plasa de păr în mod curent. În acele timpuri, minunatul accesoriu era realizat din mătase fină și, după cerințele modei, a fost rând pe rând împodobit cu dantelă, panglici, broderii etc. Plasa de păr a fost uitată complet în ultimele decenii, dar este în revenire spectaculoasă grație ducesei de Cambridge, Kate Middleton, care încă din 2016 a repus în prim-planul modei plasa de păr. Ca urmare, potrivit datelor comercianților, vânzarea acestui accesoriu a crescut cu aproape 50% doar în 2017, notează eeleuk.com.

Menține coafura toată ziua

Avantajele plasei de păr, care astăzi este foarte fină și aproape invizibilă, după cum s-a văzut la ținutele ducesei, sunt numeroase. În primul rând, menține toată ziua în ordine părul rebel, în special în cazul persoanelor care trebuie să afișeze o ținută impecabilă, riguroasă. Cum tot mai multe femei au funcții foarte importante și doresc să nu aibă grija părului pe care îl vor totuși prins, plasa poate fi o soluție ingenioasă. În plus, prezența accesoriului garantează că agrafele care mențin un coc sofisticat vor sta la locul lor, iar coafura va rezista în cele mai bune condiții toată ziua.

„Când au auzit că umila plasă de păr este secretul coafurilor atât de frumoase ale ducesei, toate persoanele care își doresc să aibă această eleganță s-au repezit să achiziționeze accesoriul“ (Meg Potter, specialist în înfrumusețare)