Main menu

header

664 4 1de Carmen Ciripoiu

Pe lângă faptul că are proprietăți senzaționale asupra ficatului și întărește sistemul imunitar, gelatina conține aproape jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali necesari pentru o piele, unghii şi păr sănătoase. Mai mult decât atât, aceasta este bogată în colagen, ingredient ideal pentru a menține regenerarea și elasticitatea pielii.

Cremă antirid

În ceea ce privește cremele antirid, cele cu eficacitate maximă au în compoziție gelatină. Amestecaţi un gram de acid salicilic cu o jumătate de pahar cu glicerină, o linguriţă cu gelatină, trei linguri cu miere şi o jumătate de pahar cu apă. Introduceţi vasul cu această combinaţie într-un bol cu apă fierbinte, până când compoziţia devine omogenă. După ce aţi scos vasul din apă, lăsaţi să se răcească, timp în care amestecaţi constant până obţineţi o cremă gelatinoasă. Preparatul se aplică zilnic pe piele, cu două ore înainte de culcare, și se păstrează o jumătate de oră, se lasă să intre în piele, iar surplusul se îndepărtează cu un șervețel.

Mască revigorantă cu banană

Alături de banană, gelatina se poate spune că face adevărate minuni cu pielea îmbătrânită. Combinați o linguriță cu gelatină cu două linguri cu apă fiartă și lăsați să se umfle, apoi adăugați două lingurițe cu piure de banane și amestecați. Compoziția se aplică pe tenul curat, se păstrează 20 de minute, apoi se clătește cu apă caldă. O excepțională mască împotriva ridurilor se obține din gelatină cu glicerină și miere. Se amestecă patru linguri cu apă cu două lingurițe cu miere, patru linguri cu glicerină, două lingurițe cu gelatină și se lasă totul la foc mic, timp în care se amestecă. Produsul obținut se pune într-un borcan și se combină cu patru linguri cu apă fiartă. Masca se aplică pe față și se ţine o jumătate de oră, apoi se clătește tenul și se dă cu cremă. Pentru revigorarea unghiilor care se rup ușor sau se desfac în straturi se bagă degetele în 500 ml apă caldă în care a fost dizolvată o lingură cu gelatină.