Main menu

header

662 4 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Există familii în care frumusețea femeilor trece firesc de la o generație la alta. Uneori, tot acest angrenaj al imaginii se află în lumina reflectoarelor, și o întreagă lume poate admira vârstele splendorii.

Linia Presley

Din căsătoria „Regelui” Elvis cu una dintre cele mai frumoase femei ale timpului său, Priscilla, a rezultat o fată care a preluat ce a fost mai bun de la părinții săi din perspectiva înfățișării. Lisa Marie este o femeie splendidă, cu un șarm aparte și a fost mereu răsfățata camerelor de luat vederi. Mama sa a rămas o actriță de succes și, chiar la vârsta de 72 de ani, este întrebată frecvent care este secretul frumuseții sale, ce pare eternă. Deși afirmă că „frumusețea interioară ar trebui să fie cea mai importantă parte a evoluției unui om”, nici aspectul exterior n-a trădat-o pe fosta soție a lui Presley. În ceea ce o privește pe fiica Lisei Marie, Riley Keough, este, la rândul său, de o frumusețe provocatoare și, pe deasupra, în plină ascensiune ca actriță, regizor și producător.

„Stil clasic, cu prospețime și curățenie”

662 4 2Din Filipine strălucește Apples Aberin, model, jurnalistă de modă și specialistul în Relații Publice. Devenită un „guru” al stilului în țara sa, Apples este în mijlocul unui „cerc al frumuseții” care le include pe mama sa, sofisticata și eleganta Ophie, și pe fiica Sam, o adolescentă care a devenit model de generație. „Mama nu este foarte complicată când vine vorba despre întreținerea aspectului”, declară tânăra, care împarte hainele cu mama sa. La rândul său, Apples este foarte recunoscătoare „simplității, eleganței și tenului cu aspect tineresc” pe care le-a moștenit de la Ophie, care mărturisește că a învățat rutina simplă a frumuseții de la mama sa, care i-a arătat secretele adevăratei frumuseți, cea durabilă, încă din anii ’50. „Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de la mama este să păstrez un stil clasic, cu prospețime și curățenie”, punctează Apples.

Farmec în familie renumită

662 4 3Jaya Bachchan, care împlinește 70 de ani anul acesta, este actrița care a adus o adevărată revoluție în filmul indian, instituind naturalețea și marcând era succesului producțiilor cinematografice din țara sa. Devenită cel mai aclamat star feminin din India, Jaya a câștigat nenumărate premii, fiind un etalon al frumuseții, grației și profesionalismului în luminile rampei. În 1973 se căsătorea cu Amitabh și apoi veneau cei doi copii, Shweta și Abhishek. Shweta, o frumusețe clasică, s-a căsătorit de tânără și a ales căsnicia în locul unei cariere care, dată fiind familia din care provine, ar fi putut evolua cu ușurință. De la mama sa a moștenit nu doar aspectul fizic impozant, de statuie, ci și un model de viață. „Mama era întotdeauna «polițistul rău»”, își amintește Shweta. Mariajul său cu nepotul lui Raj Kapoor, Nikhil Nanda, i-a adus cei doi copii, pe Navya și pe Agastya. Fiica, Navya, este cea de-a treia în linia frumuseții femeilor din familia Bachchan. De altfel, grație prezenței pe rețelele sociale, este deja un lider al generației tinere și un model pentru toate fetele din India. De aici până la a urma o carieră în film sau în televiziune nu mai pare a fi decât un pas, întrucât Navya este întruchiparea frumuseții clasice și farmecului femeilor din țara sa. „Sunt foarte mândră de mama”, punctează tânăra, care pozează uneori pentru reclame în pauzele de studiu.

„Tinerețea este un dar al naturii, iar vârsta este o operă de artă“ (Stanislav Jerzy Lec, poet)

Kim Rogers, o bunică-model

662 4 4Kim Rogers, fiica sa Danica Fiaschetti și nepoata Francesca Fiaschetti au o poveste aparte. Kim este un fost model profesionist, astăzi octogenară. A fost o mamă singură, care a crescut cinci copii, iar după încheierea carierei a început să se ocupe de artă. Fiica sa Danica Fiaschetti a preluat de la cariera cu frumusețea în prim-plan a mamei sale doar componenta mai pragmatică - activează în domeniul chirurgiei oculoplastice în cadrul Universității California, Los Angeles. În paralel a scris nenumărate lucrări despre evoluția cosmeticii contemporane. Are o fiică, Francesca, a treia generație a frumuseții în familie, care are o carieră de cântăreață profesionistă și a fost semifinalistă în cadrul concursului „X Factor” Italia. Aceste trei femei afirmă la unison că își datorează frumusețea, pe de o parte, produselor cosmetice naturale pe care le folosesc, iar, pe de altă parte, modelului instituit cândva de Kim. „Când eram mică o urmăream pe bunica fardându-se. A avut mereu cea mai minunată piele. Am copiat-o în totul, și astăzi folosesc aceeași gamă de măști și de săpun pe bază de alge”, mărturisește Francesca.

Crawford, perfecţiunea se moşteneşte de la străbunică

662 4 5Cine le vede împreună pe modelul Cindy Crawford, pe fiica sa Kaia și pe mama sa, Jennifer, nu ar spune că sunt despărțite de câte o generație. Se poate observa cu ușurință că Cindy a moștenit aspectul tineresc de la Jennifer, care arată ca și cum i-ar fi soră. Potrivit fostului supermodel al anilor ’80, nu doar mama sa este foarte atentă la regulile frumuseții, ci chiar și bunica sa, în vârstă de 98 de ani, căreia „încă îi pasă de aspectul fizic”. În timp ce Cindy se menține proaspătă printr-un stil natural, grijă la mișcare și la alimentație, precum și o atitudine degajată, pe principiul „nu sunt perfectă”, fiica sa Kaia încă „silabisește” pașii marilor podiumuri de modă, însă cu rezultate remarcabile. „Ambii mei copii fac modelling și primesc comenzi de sesiuni foto și pentru ei”, punctează fostul supermodel. În ceea ce o privește pe Jennifer, Cindy o onorează în fiecare an de Ziua Mamei.