Main menu

header

661 4 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Una dintre metodelele recomandate de specialiştii în frumuseţe pentru combaterea celulitei o reprezintă împachetările corporale termice. Fie că se fac cu ciocolată, cu aur sau cu argilă, împachetările reduc celulita şi tonifiază sau catifelează pielea. Despre fiecare metodă în parte ne-a vorbit Margareta Mihai (medalion), specialist în frumuseţe la Salonul „VicMar” din Bucureşti.

„Metalul prețios este pentru piele strălucitoare”

661 4 2- Cum se aplică aurul în împachetări la cald?

- Vorbim despre o cremă anticelulitică, hidratantă, îmbogăţită cu particule de aur de 24 de carate. Este o cremă specială, care are la bază elemente naturale de hidratare a pielii şi particule de aur, pentru a-i reda pielii strălucirea, elasticitatea şi catifelarea.

- Cum se fac aceste împachetări?

- Se începe cu un gomaj pe tot corpul, pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, apoi, după o curăţare bună, se aplică această cremă cu particule de aur şi se masează bine corpul. Se înfăşoară apoi într-un cearșaf din plastic şi se introduce pacienta în termosaună pentru 40 de minute. Temperatura creşte, iar nutrienţii şi substanţa activă din cremă vor pătrunde în profunzimea dermei. Apoi se curăţă excesul de cremă, şi tratamentul este gata.

„După numai trei şedinţe se poate slăbi cu peste 1,5 kilograme”

661 4 3- Care sunt efectele acestor împachetări?

- După perioada de încălzire, pielea va căpăta o altă textură, mult mai fină, va fi bine hidratată, iar celulita va scădea vizibil. După numai trei şedinţe se poate slăbi cu peste 1,5 kilograme şi până la patru centimetri în circumferinţa şoldurilor și a taliei. Se utilizează pentru celulita de grad I sau II.

- Cât ţine efectul de hidratare a pielii după o şedinţă?

- Efectul poate ţine până la o lună, iar împachetările cu aur se fac nu numai pentru a scăpa de celulită, dar şi pentru o piele mai frumoasă, mai strălucitoare, mai hidratată. Pentru cele care nu vor să slăbească este suficientă o singură şedinţă pe lună (sau două), pentru menţinerea unei hidratări bune a pielii, dar şi a tonusului.

„Parafină pentru catifelare şi hidratare intensivă”

661 4 4- Care sunt efectele împachetărilor cu parafină?

- Împachetările cu parafină sunt folosite, de asemenea, pentru tratamentul celulitei, având ca scop eliminarea lichidelor şi a toxinelor din ţesuturi, dar nu numai. După acest tratament se obţine o piele catifelată şi foarte bine hidratată, parafina fiind recunoscută pentru efectul de catifelare. Totodată, asigură o mai bună circulaţie a sângelui în regiunea unde este aplicată, prin producerea vasodilataţiei capilare şi activează metabolismul local. Mai au şi efect decontracturant. Sunt combătute contracturile musculare, indiferent dacă au la origine afecţiuni neuroscheletice sau neurologice, prin ameliorarea funcţionării receptorilor din muşchii responsabili cu reglarea tonusului muscular.

- Cum se face acest tratament?

- Se face întâi gomajul, apoi se aplică parafina caldă pe tot corpul, se împachetează pacienta în cearșaful din plastic şi se introduce în termosaună timp de 30-40 de minute. După şedinţa de termosaună se îndepărtează parafina, iar rezultatele se văd imediat din punct de vedere al hidratării şi al catifelării pielii. Dacă ne referim la reducerea celulitei, rezultatele se văd după câteva şedinţe, două-trei. Se recomandă iniţial două-trei şedinţe pe săptămână, iar după ce s-a redus celulita este nevoie de o şedinţă la o lună, două, pentru menţinere.

„Crema «topeşte» grăsimea când e aplicată extern”

- Cum se fac împachetările cu ciocolată?

- În acest tip de tratament se utilizează după gomaj o substanţă, o cremă de ciocolată obţinută pe loc dintr-un praf concentrat amestecat cu apă caldă. Se aplică apoi pe tot corpul, cu o pensulă, sau pe zonele vizate, după care se procedează ca şi în cazul celorlalte împachetări. Pacienta va transpira din abundenţă în timpul termosaunei, ceea ce reprezintă faptul că organismul elimină toxine. După cele 40 de minute de încălzire, crema de ciocolată va fi curăţată imediat la duş.

- Care sunt efectele în urma acestui tratament?

- Ciocolata este renumită pentru faptul că „topeşte” celulita, grăsimea, mai ales cea din jurul burţii. E un aliat de nădejde în tratamentele de slăbit atunci când este aplicată extern. De asemenea, pielea devine moale şi catifelată, foarte plăcută la atingere.

„Argila este un bun detoxifiant şi mineralizant”

- Despre împachetările cu argilă ce ne puteţi spune?

- Sunt eficiente atât în slăbire, cât şi în detoxifierea organismului, în remodelarea corpului. Diminuează celulita şi vergeturile, deoarece argila este într-adevăr un ingredient-minune. Aceasta este un veritabil dezinfectant, remineralizant, tonifiant, cicatrizant şi antioxidant, care conţine siliciu, oxizi de fier, oxizi alcalini şi magneziu. Se obţine o piele catifelată, curăţată, fermă. Trebuie spus că putem opta doar pentru a slăbi pe zone, acolo unde considerăm că este necesar. Putem aplica argila doar pe burtă, şolduri sau pe zonele pe care le dorim mai suple. Rezultatele vor apărea după numai câteva şedinţe, iar efectul se va menţine în timp.

„Împachetările ajută pielea să se regenereze, corpul să se detoxifice, deschide porii, curăţă şi hidratează“

„Terapia la cald este interzisă celor cu suferinţe cardiace severe“

- Există contraindicaţii pentru aceste împachetări?

- Pentru orice tip de împachetări la cald cu termosaună există unele contraindicaţii din cauza temperaturii ridicate la care se lucrează. Ei bine, persoanele cu probleme cardiace grave, femeile însărcinate, persoanele care suferă de spasmofilie, epilepsie, cancer, boli genetice nu trebuie să utilizeze acest tip de tratament de înfrumuseţare.