Main menu

header

661 5 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

O recentă campanie de promovare a unui costum de baie o are în centru pe Yazemeenah Rossi, model în vârstă de 62 de ani, care a uimit întreaga lume prin apariția naturală, care emană prospețime și sănătate.

Plete argintii spălate cu șampon organic

Yazemeenah Rossi a intrat în lumea modellingului la vârsta la care majoritatea modelelor pun tocurile în cui - 28 de ani. A mai durat aproape două decenii până când a dat lovitura, iar astăzi uimește din nou prin apariția care sfidează vârsta de 62 de ani pe care o are. Imaginea femeii zvelte, naturale, cu plete argintii are mai mare căutare ca niciodată. Succesul de care se bucură a determinat presa s-o chestioneze în legătură cu secretele tinereții sale, care pare fără sfârșit.

Părul lui Yazemeenah Rossi a început să încărunțească din adolescență. Pentru a-l îngriji folosește un șampon organic pe bază de cânepă. Pentru a-l hrăni și a-l menține sănătos și strălucitor îl unge uneori cu ulei de rapiță. „Nu există produse de înfrumusețare fără de care n-aș putea trăi, pentru că ceea ce folosesc se găsește peste tot. Elementele de bază sunt în dulapul din bucătărie”, spune modelul.

Masaj facial cu ulei de măsline

Yazemeenah Rossi a crescut în Corsica și a deprins secretele unui ingredient de excepție: uleiul de măsline. Și, oricât ar suna de ciudat pentru un star în postura sa, care are la dispoziție tot ceea ce a inventat mai bun industria cosmetică, nu se dezice de magicul ulei. Așadar, întotdeauna modelul își face masaj facial cu ulei de măsline, care stă și la baza unui amestec exfoliant - în combinație cu zahăr - pe care îl utilizează o dată pe săptămână. De asemenea, Yazemeenah păstrează reperele naturaleții și când vine vorba despre meniul propriu. „Cele mai bune lucruri pentru piele sunt o dietă curată și bogată în nutrienți, mersul pe jos și efortul care generează transpirație”, spune vedeta, care, de altfel, consumă doar mâncare organică de mulți ani, dinainte ca aceasta să devină o modă. De pildă, la 10:30 ia un mic dejun alcătuit de regulă din roșii, fenicul, ouă fierte, avocado, pâine din grâu integral și puțin unt franțuzesc. Își pregătește mesele proaspete, organice, în fiecare zi, iar meniurile includ legume, fructe, semințe și carne de cea mai bună calitate.

„Nu este îmbucurător să vezi cum îmbătrânește pielea, care se lasă, tot mai puțin tonifiată, dar partea frumoasă, fascinantă, a înaintării în vârstă este aceea că simțim o putere interioară total necunoscută până la momentul respectiv“ Yazemeenah Rossi

Practică yoga de 30 de ani

Yazemeenah practică yoga de trei decenii și are despre aceste exerciții o viziune proprie, relaxată. „Nu sunt foarte flexibilă de fel și tot nu pot face anumite mișcări, dar mă bucur să fac aceste exerciții. Yoga nu este despre perfecțiune, ci despre a-ți face corpul fericit, despre micile dureri de ici-colo, despre autocunoaștere și fricile ancestrale pe care nici nu ni le imaginăm și care sunt impregnate în noi. Prin yoga, încet și cu răbdare, transformăm aceste vechi repere și ne schimbăm ADN-ul... Este un fel minunat de a fi intimi cu corpul nostru, care ne este cel mai bun prieten”, mărturisește modelul pe o rețea de socializare, adăugând că preferă să-și facă exercițiile în interiorul locuinței.