Main menu

header

660 4 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Liniile fine și ridurile din jurul ochilor sau de pe frunte pot apărea și de la vârsta de 20 de ani. De aceea, dat fiind faptul că puteți folosi combinații naturale, nu este devreme nici la tinerețe să începeți tratarea acestor zone.

Ulei de cocos plus vitamina E

660 4 4Unele persoane au riduri fine de expresie încă din tinerețe, așa că una dintre formulele cel mai uzitate în această epocă a căutării soluțiilor naturale este o cremă făcută acasă și care are la bază minunatul ulei de cocos. Recomandată ca un bun remediu nu doar împotriva ridurilor din această zonă, ci și a cearcănelor, a inflamării și a cercurilor mai închise care înconjoară ochii dimineața, formula are ingrediente dintre cele mai simple. Astfel, aveți nevoie de ulei de cocos, capsule de vitamina E, ulei de tămâie (sau „frankincence”, cum i se mai spune) și de ulei esenţial de trandafiri (opţional). Și prepararea este relativ ușoară. Turnaţi într-o cană ulei de cocos atât cât să ajungă până la jumătate. Apoi puneţi cana într-un bol cu apă fierbinte, astfel încât uleiul să se topească. În această etapă adăugaţi lichidul din șase-opt capsule de vitamina E. În compoziţia rezultată se adaugă zece picături de ulei de tămâie (procurabil de la magazinele cu produse bio). La final, dacă doriţi, adăugaţi 1/4 linguriţă cu ulei esenţial de trandafiri. Amestecaţi compoziţia bine şi transferaţi-o într-o cutie de cremă mai veche. Dați la rece pentru o oră. După ce crema s-a solidificat, o puteţi ține oriunde, întrucât se păstrează în bune condiții și la temperatura camerei. Se poate folosi înainte de machiaj cu câteva minute sau seara, după ce vă demachiaţi și vă curățaţi tenul. Efectele benefice nu vor întârzia.

Tămâia și untul de shea revigorează pielea obosită

O formulă de cremă pentru ochi din ingrediente naturale care este foarte eficientă în special în diminețile în care ochii trădează oboseala mai mult decât de obicei se poate realiza rapid din câteva produse cu certe calități de revigorare a pielii. Este vorba despre uleiul de tămâie și untul de shea, plus gel de aloe vera. Mai exact, zece picături de ulei de tămâie se amestecă bine cu 30 g unt nerafinat de shea și cu aceeași cantitate de ulei de cocos nerafinat și gel de aloe vera. Se adaugă o jumătate de linguriță cu lichid din capsule de vitamina E. Dacă este nevoie, se înmoaie puțin uleiul de cocos pe baie de aburi, doar atât cât să se omogenizeze toate ingredientele. Odată compoziția realizată, se transferă într-un vas din sticlă. Această formulă nu necesită decât 15 minute pentru preparare și vă ajunge pentru circa 30 de utilizări. Se poate folosi și peste noapte, iar efectul va fi cu atât mai vizibil dimineața. Ochii care par obosiți vor deveni amintire.

Avocado și ulei de migdale pentru ten uscat

Dacă aveți tenul uscat, ridurile și liniile din jurul ochilor pot apărea mai repede și pot fi mai pronunțate decât în cazul persoanelor cu ten normal sau gras. Există însă o formulă naturală potrivită acestei zone și acestui tip de ten. Aveți nevoie de avocado, un fruct ale cărui calități de hrănire nu mai au nevoie de prezentare, și de ulei de migdale, un alt produs antiinflamator, cu proprietăți de regenerare a celulelor pielii. Așadar, amestecați trei felii de avocado cu cinci picături de ulei de migdale. Aplicați în jurul ochilor, puțin deasupra liniei genelor, apoi dedesubt. Presați ușor, dinspre interior spre exterior, pentru o bună absorbție. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi ștergeți cu o cârpă moale surplusul. Efectul va fi de purificare și de maximă hidratare a pielii, ceea ce va întârzia apariția precoce a liniilor fine și a ridurilor de expresie.

„Este întotdeauna mai bine să vă lăsați să strălucească frumusețea naturală“ (Park Shyn-hie, actriță)

Formulă antirid rapidă şi eficace

660 4 5Unul dintre serurile cel mai eficiente nu doar pentru zona sensibilă a ochilor, ci pentru întreaga față este cel realizat pe bază de calendula (plantă din familia margaretelor). Pentru realizarea formulei aveți nevoie de 40 ml ulei de migdale, 20 ml ulei de calendula, 20 g ceară de albine, o mână cu flori de calendula, 2 ml ulei de tămâie, 1 ml ulei esențial de lămâie. Puneți peste florile de calendula 300 ml apă clocotită, acoperiți și lăsați infuzia la răcit complet. Topiți ceara de albine pe baie de aburi, adăugați uleiurile de calendula și de migdale, amestecând continuu și, treptat, în cantități mici, două linguri cu infuzie. Dați vasul deoparte și continuați să amestecați până la omogenizarea perfectă. La final adăugați tămâia și uleiul, amestecând din nou până la răcire, ca să împiedicați separarea ingredientelor. Puneți crema în borcănele din sticlă, pe care ulterior le veți ține la loc întunecos pe toată perioada folosirii acesteia. Este potrivită pentru toate tipurile de ten și se poate utiliza seara, înainte de culcare, după curățarea temeinică a pielii.