Main menu

header

657 4 3de Roxana Istudor

Anii ’70 și era disco, Star Wars sau pur și simplu epoca metalică, un lucru este cert: machiajul strălucitor face furori, iar rujul este cea mai bună dovadă de trecere la epoca science-fiction.

Linii holografice

De la bucle rebele la măști de față strălucitoare, totul este metalic în această perioadă când vine vorba despre machiaj. Spre entuziasmul artiștilor make-up, culorile și efectele devin holografice, lăsând imaginația să zboare, ieșită din rigiditate și conformism. Nici nu mai este o chestiune de vârstă - cum „50 de ani este noul 30 de ani”, femeile se simt libere să strălucească grație tehnologiei care face posibil (aproape) orice și în materie de machiaj. Aici este inclus, firește, și unul dintre elementele cel mai importante ale înfățișării, seducător de când lumea: rujul. Ultimul trend în materie este cel care face buzele să reflecte imaginea exterioară aidoma unei oglinzi. Deși cine l-a testat spune că pur și simplu a tăiat hârtie care reflectă în forma buzelor și a lipit-o, gura cu aspect de lamé face furori pe zi ce trece și ar putea fi o opțiune pentru ocaziile deosebite, de orice fel ar fi ele.

Sărut „de argint”

657 4 4Buzele cu reflexie au o mulțime de abordări. De pildă, se poate aplica o bază violet sau roșu sau cum doriți, apoi creat efectul de sărut „de argint”, pentru un contrast năucitor. Firește, rezultatul de oglindă rămâne, aici fiind tot secretul acestui look. Și, pentru că tot se întoarce moda cu fața spre era disco, nici celelalte rujuri care însoțesc această nostalgie nu sunt mai prejos de acel timp inegalabil. Așa a apărut formula cu pietricele care reflectă lumina aidoma acelor globuri enorme care făceau să vibreze atâtea inimi tinere și cu patru decenii în urmă. Tendința a devenit atât de accentuată, încât este puțin probabil ca femeile care vor să strălucească în cel mai deplin sens al cuvântului să scape ocazia de a folosi aceste produse.