Main menu

header

655 4 1de Roxana Istudor

Domnii care vor să arate cât mai bine dau năvală în cabinetele chirurgilor plasticieni, solicitând invariabil să le fie umflată buza inferioară după mereu aceleași patru modele de staruri cu „gură macho”: Brad Pitt, Channing Tatum, Harry Styles și Henry Cavill.

Creștere cu 74% a intervențiilor anuale

Operațiile pentru modificarea sânilor sau posterioarelor ajung să fie depășite de cele pentru accentuarea buzei inferioare a bărbaților care vor să arate mai mult ca starurile, dar fără ca asta să le diminueze din masculinitatea aparenței. Chirurgul plastician Rian Maercks, din Miami, afirmă că lucrează sute de clienți în fiecare an, iar numărul solicitărilor tot crește - față de anul 2005, numărul bărbaților care au apelat la proceduri plastice a crescut cu aproape 30%, cu operația de modificare a buzei inferioare înregistrând un salt de 74 de procente între 2015 și 2016. Doar în cabinetul lui Maercks ajung în medie în fiecare zi cinci domni care doresc o „gură macho”. „Totul a crescut spectaculos în acest an. În doar câteva luni, această procedură a ajuns cea mai populară la clinica noastră. Bărbații parcă au devenit dintr-o dată mai conștienți de dezavantajul buzelor subțiri”, afirmă chirurgul.

Clienții se simt mult mai încrezători

Într-o eră în care rețelele de socializare și selfie-urile pun o mare presiune pe felul în care arată oamenii, a modifica trăsăturile a ajuns aproape o rutină. „Chiar și politicienii noștri îmbrățișează și cultivă narcisismul. Niciodată oamenii nu au fost mai preocupați de a-și analiza trăsăturile feței”, explică Maercks. În condițiile în care tot mai mulți bărbați asociază forma buzei inferioare cu autoritatea și încrederea în propria persoană, cei care nu au de la natură această parte a feței suficient de proeminentă încât să-i satisfacă apelează la injecții. Totul costă în jur de 4.000 de dolari, dar, potrivit chirurgului, toți clienții săi mărturisesc că se simt mult mai încrezători odată ce au făcut această intervenție. Firește, pentru a replica detalii care creează aparența de zâmbet permanent, cum este cazul modelului de buze pe care le are Harry Styles, chirurgul apelează la proceduri suplimentare, alte injecții și tehnici speciale de umplere în puncte din jurul gurii.