Main menu

header

655 5 1de Luana Mare

Odată cu înaintarea în vârstă, regenerarea celulară şi cea de sinteză a colagenului şi elastinei încetinesc treptat, iar consecinţele se văd în „deformarea” siluetei, în apariţia depozitelor de grăsime în anumite zone, dar şi în as- pectul general al pielii, care îşi pierde fermitatea. Ca răspuns al tuturor acestor neplăceri ale vârstei sau ale unui stil de viaţă sedentar a apărut invenţia unui francez care a pus bazele unui sistem numit LPG, de stimulare a activităţii celulare, redând astfel tonusul, reducând depozitele de grăsime, celulita şi remodelând corpul. Despre efectele sis- temului LPG Alliance ne-a vorbit Irinel Filip, trainer beauty Top Line.

„Acţionează mecanic şi are un răspuns biologic”

- Ce este sistemul LPG Alliance?

- Este o tehnologie revoluţionară, de stimulare celulară a întregului corp, cu rezultate ca pierderea în centimetri, conturare, lifting şi fermitate a pielii în acelaşi timp. E o nouă tehnologie, care are o stimulare multifuncţională, ce ne permite să atingem toate aceste obiective simultan.

- Care este principiul pe baza căruia funcţionează?

- Se efectuează o acţiune mecanică ce are răspuns biologic. Este un aparat cu care se lucrează pe corp. Sistemul foloseşte o rolă şi un flaps, şi astfel se stimulează fibroblastii pentru producţia de colagen, elastină şi acid hialuronic. Acţionează asupra circulaţiei limfatice și a celei sangvine. Există, de asemenea, şi o stimulare la nivelul celulei adipoase. Toate în acelaşi timp. Se vor obţine rezultate pentru pierderea în volum, conturare, lifting al corpului, dar şi în eliminarea celulitei. Tratamentul este neinvaziv și sigur. Este o experienţă ce nu se întâlneşte la celelalte aparate de gen. Şi nu are efecte secundare.

„Este eficientă în eliminarea celulitei, în slăbirea globală sau pe zone”

- Este dureroasă o şedinţă LPG? Rămân urme pe corp?

- Sub nicio formă. Chiar se poate lucra pe echimoze, pe fragilităţi capilare, este nonagresivă. După şedinţă, subiectul nostru este perfect funcţional, fără nicio problemă estetică, fără durere. Protocolul este o experienţă plăcută.

- Care este clientul ideal pentru acest tip de tratament corporal?

- Se recomandă persoanelor care au celulită, care au grăsime localizată, dar şi celor care vor să slăbească global. Putem trata zona de interes, cu posibilele ei afecţiuni. Să luăm exemplul zonei feselor: putem avea acolo celulită, putem avea un volum crescut al fesei, chiar şi o fesă căzută. Ei bine, sistemul LPG lucrează pentru toate trei obiectivele în acelaşi timp. Acesta este marele avantaj. Se pierde şi volumul, vom avea şi un lifting al fesei, dar putem scăpa şi de celulită, dacă ea există.

„Se poate obţine fermitatea ţesuturilor”

- Cât durează o şedinţă?

- O procedură durează 40 de minute în cazul tratamentelor de corp, iar în cazul tratamentelor de faţă, depinde de obiectiv, poate dura între 15 minute şi 75 de minute.

- De câte şedinţe este nevoie pentru un rezultat optim?

- Cu noul sistem Alliance, rezultatele apar după a treia şedinţă, şi vorbim aici despre 3,5 centimetri pierduţi în zona taliei, despre 67% mai multă fermitate la nivelul ţesuturilor şi chiar despre reducerea aspectului de coajă de portocală cu 71%. Toate acestea după trei şedinţe. Dar noi recomandăm 12 şedinţe, astfel încât să vedem nişte rezultate certe. Avem efecte de scădere cu 7,2 centimetri în zona taliei, până la 99% şi 73% aspect de fermitate. Acestea sunt nişte cifre dovedite în urma unor studii ştiinţifice. Cei de la LPG se bazează pe un comitet ştiinţific de cercetare care cu asta se ocupă, să verifice rezultatele, noi sisteme cu practică LPG Alliance.

„Este o terapie neinvazivă, naturală”

- Are contraindicaţii?

- Sunt anumite contraindicaţii generale, cum ar fi epilepsia sau bolile oncologice.

- Cu ce este mai eficient decât alte aparate de remodelare corporală?

- În primul rând, oferă o experienţă unică, pe care doar sistemele LPG o au, certitudinea rezultatelor, aceste obiective lucrate în acelaşi timp, pe care nu le întâlnim şi la alte sisteme. E o terapie neinvazivă, naturală, stimulează organismul să funcţioneze la parametri mult mai ridicaţi, pentru că, odată cu vârsta, acesta încetineşte în funcţii.

„Utilizează doar role şi flapsuri, nu creme sau geluri”

- Se recomandă o pregătire anume pentru şedinţă, o vizită la medic?

- Tot ce trebuie să facă viitorul client este să vină să stabilim un diagnostic, gratuit, să identificăm problemele sale şi, în rest, totul este simplu.

- La cât timp se fac şedinţele?

- Recomandăm de trei ori pe săptămână, la un interval de 48 de ore între proceduri.

- Sunt necesare creme care să stimuleze metabolismul celular?

- LPG nu apelează la factori externi pentru atingerea obiectivelor: în procesul de lucru nu se foloseşte niciun produs cosmetic (geluri, loţiuni sau serumuri), ci stimularea mecanică doar, cu ajutorul rolelor şi al flapsurilor.

„Sistemul înglobează acum şi un soft care ne poate identifica tipul de ţesut”

- Există recomandări speciale pentru persoanele care au apelat la acest protocol de remodelare corporală?

- Fiecare clientă primeşte o dietă personalizată, în mod gratuit. Trebuie să acorde atenţie la ceea ce mănâncă. Este o matematică simplă: nu trebuie să mănânci în plus față de cât consumi. Mai mult decât atât, sistemul înglobează acum şi un soft care ne poate identifica tipul de ţesut: putem avea un ţesut flasc, un ţesut dens (crescut în volum), fibros (celulită fibroasă, pe care o au doamnele mai în vârstă). Sistemul va pune accentul pe principala problemă. De exemplu, în cazul laxităţii, ţesutul va căpăta fermitate, dar se vor putea remarca o scădere în centimetri a zonei şi o conturare armonioasă. În cazul fibrozităţii se lucrează şi pentru fermitate.

- Este un protocol pentru clientele care nu au timp de antrenamente la sala de fitness?

- Este o alternativă pentru cele care nu adoră sportul, dar trebuie menţionat că celulita fibroasă, de gradele 3, 4, şi o grăsime localizată, cum este în cazul doamnelor pe şolduri, pe fese, iar în cazul bărbaţilor pe burtă, nu pot fi eliminate cu exerciţii fizice. Oricât ai merge la sală, tot ai burtică, tot ai şoldurile mari. Aici intervine sistemul LPG. Lucrează acolo unde dieta şi sportul nu dau rezultate. Desigur, nu interzicem clienţilor să meargă la sala de fitness. Sunt activităţi complementare.

„Înlătură pungile de sub ochi şi redă luminozitatea feţei“

- Care sunt efectele asupra tenului?

- Reduce ridurile și liniile fine, stimulează drenajul limfatic, elimină pungile de sub ochi și cearcănele, are efect de lifting și de antiaging, reface conturul facial, elimină bărbia dublă, redă luminozitatea feței. Și asta doar prin acțiunea de masaj care stimulează producția naturală de colagen a pielii.

„A fost lansat ca aparat de recuperare“

- Cum a apărut acest sistem?

- A apărut din cauza unei nevoi. Prima oară de recuperare, după care au venit nevoile doamnelor, în special, de a arăta mai bine. În 1986, un inginer francez care avea nevoie de masaj dimineaţa şi seara a inventat acest sistem pentru recuperare fizică. El observase că seara masorul său nu mai avea aceeaşi forţă de lucru ca dimineaţa. Iniţial a introdus acest aparat în centrele de recuperare, dar s-a constatat că dă rezultate foarte bune şi în slăbire, în eliminarea depozitelor de grăsime şi a celulitei. De acolo a pornit o întreagă industrie.