Main menu

header

654 4 1de Luana Mare şi Carmen Bădulescu

Printre cele mai noi tratamente de lifting facial se numără cele care au la bază tehnologia cu ultrasunete macro şi microfocalizate, cunoscută sub denumirea MMFU. Această tehnologie, considerată revoluţionară, asigură refacerea naturală a colagenului şi oferă fermitate pe durata unui an după numai o şedinţă. Despre beneficiile utilizării acestei tehnologii în cele mai noi tratamente de lifting facial sau corporal ne-a vorbit medicul Mădălina Voicu (medalion), de la Clinica „Silhouette”, din Bucureşti.

„Este cel mai eficient tratament de stimulare a colagenului”

- Prin ce este considerată tehnologia cu ultrasunete mai bună decât metodele clasice de lifting cu fire, creme etc.?

- În primul rând, este un tratament medical neinvaziv şi care ajută la regenerarea naturală a colagenului. Există un aparat medical, Ultraformer 3, care foloseşte o nouă tehnologie medicală, revoluționară în industria de frumusețe. Este o tehnologie axată pe efectele benefice ale ultrasunetelor. Aparatul foloseşte energie focusată de înaltă intensitate, pe bază de ultrasunete, ce ajunge în zona vizată. Folosind căldură pentru a pătrunde adânc în dermă, tratamentul stimulează producția de colagen. Este cel mai eficient lifting facial nonchirurgical de pe piață, iar tehnologia regenerează atât de adânc stratul de piele, încât rezultatele continuă să se îmbunătățească chiar și după luni bune de la efectuarea tratamentului! Astfel, se îndepărtează vechiul colagen și se stimulează crearea de colagen nou în țesut, oferindu-ne în acest fel rezultate impresionante de lifting facial, reducere a ridurilor, fermitate și remodelare corporală.

- Cât durează o sesiune de tratament şi care sunt paşii unei şedinţe cu Ultraformer 3?

- O ședință de tratament durează între 40 și 60 de minute, în funcție de targetul estetic dorit. Înaintea ședinței propriu-zise se realizează o diagnosticare facială sau corporală. Se urmăresc zonele care au cel mai mult de suferit din cauza laxităţii pielii. Tratamentul pentru față și gât durează 20-30 de minute, iar cel pentru corp, 30-40 de minute, şi pot fi combinate. Se începe procedura imediat, pacienta va sta întinsă pe pat, aşezată confortabil. Va simţi o uşoară încălzire atunci când aparatul va fi apropiat de piele în zona respectivă.

„Ideală pentru reajustarea bărbiei duble, axilă, riduri, abdomen, coapse”

654 4 2- Câte şedinţe sunt necesare pentru un tratament eficient?

- Este suficientă o singură ședință pentru ca efectul de lifting facial sau de fermitate a pielii de pe trup să dureze cel puțin un an întreg.

- Care sunt zonele vizate pe care se poate aplica acest tratament?

- Ultraformer 3 poate fi aplicat pe zone precum: frunte, sprâncene, pomeți, maxilar inferior, pe faldurile nazolabiale, gât, mijloc, axilă, abdomen, coapse. Este ideal pentru reajustarea bărbiei duble, pentru orice lifting al pielii, pentru orice zonă pe care se doreşte refacerea tonusului pielii. De asemenea, este un excelent tratament după slăbire, când pielea nu mai are fermitate şi se lasă.

- Are contraindicaţii?

- Pacienta nu trebuie să fie însărcinată ori să aibă afecțiuni cardiovasculare, boli autoimune, diabet, epilepsie, trombofilie sau herpes în zona de lucru.

„A fost utilizată în terapia cancerului”

- Există efecte secundare ale terapiei Ultraformer 3?

- Nu, nu are efecte secundare. Este un tratament asistat de un medic, dar care nu are niciun fel de efecte secundare. Tratamentul cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) a fost descoperit în vederea tratării anumitor tipuri de cancer și este o tehnologie nouă pentru abordarea extracorporală, fără incizii ale tegumentului.

- Este dureros acest tratament?

- Tratamentul este neinvaziv, nu presupune niciun fel de înțepătură sau incizie și acționează doar pe seama ultrasunetelor focusate în zonele unde se dorește îmbunătățirea estetică. Unii pacienți mai sensibili la durere pot simți un disconfort în timpul tratamentului, însă procedura este 100% sigură și eficientă.

- Pacienta are nevoie de pregătire specială înainte de a intra în terapie?

- Nu necesită nicio pregătire prealabilă. Va avea loc o demachiere, apoi se face şedinţa de terapie.

„Disconfortul după procedură este minim şi trece într-o zi sau două”

654 4 3- Are nevoie de o perioadă de recuperare?

- Este posibil ca zona tratată să prezinte roşeaţă sau mici vânătăi care dispar după o zi, două. Depinde foarte mult de sensibilitatea fiecărei persoane. Sunt cazuri rare când apare un mic disconfort, dar aceste efecte dispar într-o zi, două, şi în această perioadă pot fi mascate cu machiaj.

- Se fac anumite recomandări după tratament în ceea ce priveşte îngrijirea porţiunii tratate - expunere la soare, la vânt, medicaţie etc.?

- Nu se prescrie tratament medicamentos. Este indicată, ca în orice zi obişnuită, o cremă de protecţie solară pentru zilele de vară însorite. Sunt recomandate normele fireşti de îngrijire a pielii, nimic special.

- Are efecte de curăţare a pielii cu pete?

- Nu. Ultrasunetele cu energie focusată acţionează doar cu efecte de refacere a colagenului ca lifting, iar rezultatele sunt spectaculoase pe zone unde pielea este lăsată. De exemplu, pielea de la axilă, unde este greu de refăcut. După terapia cu Ultraformer 3 se reface perfect, iar braţele vor avea o piele întinsă şi elastică.

„Nu sunt afectate implanturile în faţă”

- Există situaţii când colagenul nu se reface după tratament?

- Nu, dar efectele depind, ca intensitate, de la o persoană la alta. A fost dovedit prin numeroasele şedinţe de terapie din ultimii ani că este eficient, chiar cu rezultate excepţionale.

- Implanturile în faţă (gen pomeţi, fire pe şanţurile nazolabiale, implanturi cu bioalcamide, silicon, acid hialuronic etc.) ar putea fi afectate de aceste ultrasunete şi de tratamentul cu căldură?

- Nu s-au semnalat până acum reacţii adverse şi nici nu sunt contraindicaţii pentru zonele în care sunt implanturi de genul celor enumerate anterior, cu mențiunea că trebuie să treacă două luni de la efectuarea intervenției chirurgicale.

„Efectul de lifting este obţinut printr-un procedeu sănătos de refacere a colagenului, cu durată lungă“

„Poate fi făcută în orice anotimp“

- Se poate aplica în orice sezon, chiar şi după expunerea la soare, când pielea este bronzată?

- Da, tehnologia Ultraformer 3 poate fi efectuată în orice sezon, pentru că acţionează în profunzimea dermului, nu numai la suprafaţă. Imediat după tratament se văd rezultatele în proporţie de 60%, restul urmând a acţiona în timp, efectul de lifting fiind pe durata a cel puţin un an.