Main menu

header

652 5 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Tehnologia a invadat, în mod benefic, sectoarele industriei frumuseții și sănătății de fiecare zi, ducând la apariția unor dispozitive care doar în urmă cu câțiva ani ar fi părut de domeniul fantasticului. Totuși, astăzi avansul este atât de rapid, încât aproape nu mai pot fi imaginate cosmetica şi stilul de viață sănătos, sportiv, fără aportul unora dintre cele mai inovatoare aparate.

Impuls pentru creșterea podoabei capilare

652 5 2Aceeași multifuncțională tehnologie laser stă la baza unui dispozitiv menit să contribuie la refacerea podoabei capilare. Consumatorii pot face apel la aparate care stimulează creșterea părului, dar numai cu condiția strictă ca foliculii să fie încă în viață - mai exact, funcționează în cazul în care părul s-a deteriorat, s-a subțiat sau cade prea mult, nu și în situaţia în care nu mai există. Tehnologia este prezentă în numeroase variante, dintre care cele mai frecvent folosite sunt cele care au formă de perie, ce se poate folosi pentru stimularea creșterii părului de câteva ori pe săptămână. Există totodată și alte dispozitive cu același efect, cum ar fi benzile de păr sau căștile cu această tehnologie.

Uscătorul de păr supersonic

652 5 3Cu o formă avangardistă, minimalist și extrem de eficient, inovatorul uscător de păr supersonic este tot ceea ce a promis producătorul că va fi: o revoluție în domeniu. Rezultatele înregistrate de utilizatori vorbesc despre o uscare rapidă și sigură, un păr mult mai puțin rebel, precum și despre o scădere semnificativă a firelor care se pierd de regulă prin uscarea cu aparatele convenționale. Creatorii acestui aparat au pornit de la tehnologia aspiratoarelor de ultimă generație și au creat un motor digital foarte puternic, care totuși acționează foarte delicat și care are un grad mult mai scăzut de erodare în timp. Un singur exemplu: uscătorul supersonic are 110.000 de rotații pe minut față de circa 30.000, câte au uscătoarele de păr obișnuite.

Trusa de farduri personalizată

652 5 4O mare expoziție de profil care a avut loc la Paris a adus în atenția consumatorilor un nou sistem digital pentru personalizarea truselor de farduri și aplicatori care folosesc tehnologia 3D, anunță premiumbeautynews.com. Concret, cu ajutorul combinării mai multor tehnologii de ultimă oră, se poate personaliza display-ul pentru trusa de farduri, pentru ambalajul pudrei compacte sau pentru exteriorul sticlei de parfum. Tehnologia folosește smartphone-ul utilizatorului, care generează semnale radio necesare pentru transportul informației și al energiei necesare de creare a imaginii dorite. Odată aceasta instalată, suprafața destinată va continua s-o afișeze fără să mai fie nevoie de intervenție pentru actualizarea ei. Această noutate creează oportunități uriașe pentru adaptarea la propriul stil a unui mare număr de obiecte din cosmetica de fiecare zi, fiind o poartă deschisă și pentru creatorii de mesaje publicitare.

Laserul pentru hidratarea pielii

652 5 5Hidratarea pielii este un aspect esențial pentru frumusețea tenului și o imagine impecabilă. De aceea, această calitate, care tinde să dispară în mod natural după vârsta de 30 de ani, când încetinește și producția de colagen la nivelul organismului, preocupă de mult timp cosmetica. După nenumărate mijloace tehnice și creme dedicate hidratării, în prezent a intrat în atenția consumatorilor din întreaga lume dispozitivul cu laser cu ajutorul căruia se obține acest efect. Prin pulsații țintite la baza ridurilor, aparatul stimulează local producția de colagen, generând fibre proaspete care contribuie semnificativ la susținerea structurii pielii, reducând implicit liniile fine. Demn de menționat este faptul că nu se adresează exclusiv femeilor, ci și bărbaților moderni, tot mai preocupați de aspectul fizic și de imagine.

Electricitate antidurere

652 5 6Este binecunoscut faptul că într-o lume tot mai sedentară, care lucrează perioade lungi în fața unor ecrane, apariția durerilor cronice este doar o chestiune de timp. În sprijinul acestui trend vine o linie de unități care folosesc tehnologia impulsurilor electrice pentru a atenua sau chiar a elimina durerile de spate, umeri, genunchi, coate. Aceste dispozitive, tot mai minimaliste și mai simplu de folosit, acționează prin trimiterea de mici impulsuri electrice în zonele cu probleme, oprind transmiterea semnalelor dureroase spre creier și, în plus, generând secreție de endorfine la nivelul corpului, cu rezultate benefice, susțin utilizatorii. Aceste aparate, alături de tricourile cu magnet care atenționează atunci când poziția corpului este greșită, alcătuiesc un arsenal valoros în lupta omului cu neajunsurile stilului de viață modern și muncii specifice.

„Tehnologia a avansat mai mult în ultimele trei decenii decât în cei 2.000 de ani anteriori. Creșterea exponențială a avansului ei va continua“ (Niels Bohr, fizician, laureat Nobel)

Percuţie şi vibraţii pentru relaxarea musculară

Dispozitivele cu percuție și vibrații au intrat în industria accesoriilor de fitness „pe ușa din față”. Pentru toți cei care experimentează rigiditatea musculară sau înțepenirea mușchilor asociată orelor îndelungate în sălile de forță, dispozitivele bazate pe aceste mișcări ritmice, susținute, oferă rezultate dintre cele mai îmbucurătoare. Unele dintre aceste aparate furnizează ambele mișcări, presând și pulsând în paralel, astfel încât zona vizată este relaxată muscular și se reduc durerea și disconfortul. Fără să se constituie în înlocuitori ai terapiilor fizice convenționale, aceste aparate sunt totuși de mare ajutor în cazuri minore, dar frecvent întâlnite, și vin cu o mulțime de accesorii destinate diferitelor părți ale corpului unde se pot înregistra neplăceri musculare. Un aspect demn de luat în considerare este acela că, potrivit creatorilor săi, dispozitivul are o scală generoasă a vibrațiilor, care permite chiar și masarea feței în cazul în care vreo încordare a mușchilor se înregistrează la acest nivel.

Antrenor virtual pentru alergători

Alergătorii au în tehnologia momentului un aliat valoros - dispozitivul care urmărește mișcările corpului pe parcursul alergării, furnizând date concludente deopotrivă în timpul și după cursa respectivă. Avantajele utilizării acestui adevărat antrenor virtual sunt multiple, de la măsurarea cadenței, a unghiului de aplecare până la urmărirea rotațiilor pelviene. Toate acestea contribuie nu doar la o îmbunătățire a performanței celui care aleargă, prin informații pe care acesta nu le poate afla în alt fel, ci și la evitarea unor eventuale accidentări.