Main menu

header

647 5 1de Valeria Roman

Nu de puține ori, fericirea de a deveni mămică este umbrită de kilogramele acumulate în timpul sarcinii, de care femeile reușesc să scape cu greu. Îngrijorate că și-ar putea pune sănătatea în pericol apelând la cure drastice de slăbire, tinerele mămici tânjesc după silueta de altădată și riscă chiar să intre în depresie, copleșite fiind de noua lor problemă. Săptămâna aceasta am stat de vorbă cu doctor Dana Vasilescu (medalion), medic estetician la Centrul medical „Dr. Furtună Dan”, din Capitală, cu o vastă experiență acumulată în cei zece ani de lucru în afara țării. Medicul le încurajează pe tinerele femei să nu dispere dacă greutatea le dă de furcă, și vine și cu argumente solide. După ce le-a practicat cu succes în vestul Europei, doctor Vasilescu a reușit să aducă și la noi în țară și să implementeze în practica sa tehnicile de ultimă generație în chirurgia estetică și îndeosebi în ceea ce privește remodelarea corporală. Este vorba despre o procedură modernă de rejuvenare atât facială, cât și corporală, care le redă mămicilor încrederea în ele, lucru esențial pentru a se putea ocupa de noul lor rol.

Pieptul și abdomenul sunt cel mai afectate

Atunci când sunteți însărcinată, aveți impresia că trupul se umflă precum un balon. Pe lângă creșterea în greutate, care este primul efect al sarcinii, apar pirozis (n.r. - arsuri gastrice), grețuri, oboseală și modificări ale pielii. De multe ori, femeile vin la medic și se plâng de faptul că din pricina sarcinii se simt ca și cum trupul nu le-ar mai aparține. Din păcate, sarcina își lasă amprenta pe corpul femeii, în special pe sâni și pe abdomen, dar această tehnică, „mommy makeover”, de remodelare corporală a unei femei care tocmai a născut, vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți mai bine în pielea dumneavoastră.

Corpul crește în același timp cu fătul

647 5 2„Pe măsură ce fătul crește, la fel face și abdomenul. Acest lucru poate duce la o slăbire și la o separare a mușchilor abdominali, precum și la întinderea pielii abdominale. Această întindere poate cauza o ruptură a colagenului pielii, și așa apar celebrele vergeturi concentrate în jurul ombilicului și pe abdomenul inferior. Multe dintre noile mămici nu pot pierde toate cele 10-20 de kilograme acumulate în sarcină sau chiar mai multe, după caz, și, din păcate, ce reușesc să topească nu este direct proporțional cu cantitatea de țesut gras într-o anumită zonă. Asta înseamnă că pentru unele femei o greutate mai mare poate fi dată jos din părți care le fac să arate altfel decât erau obișnuite. Vorbim aici despre zona sânilor sau a feselor decât despre abdomen și talie, unde există de fapt excesul... Rezultatul? Sâni mai mici, în ciuda taliei pline”, ne-a explicat doctor Dana Vasilescu, medic estetician.

Problema sânilor apare la finalul perioadei de alăptat

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care o mamă îl are atunci când își hrănește copilul la sân, dar pentru o femeie, în timp, efectele alăptatului lasă urme vizibile. Sânii, altădată plini și voluminoși, se lasă și se micșorează după ce mama va renunța la această practică. „Slăbirea mușchilor abdominali și excesul de piele sau de grăsime abdominală dau aspectul de burtă. Unele dintre noile mămici pot arăta în continuare însărcinate și pot trece prin situații care să le ducă chiar la depresie”, a completat medicul estetician.

Ce este „mommy makeover”?

Un „mommy makeover” se efectuează folosind o combinație unică de proceduri de chirurgie plastică, special concepute pentru a contracara efectele fizice ale sarcinii. Tendința procedurii „mommy makeover” este de a deveni atât de răspândită, încât există chiar și o carte pentru copii - „My Beautiful Mommy”, de Michael Salzhauer, care ajută mămicile să le explice micuților lor procedurile la care se vor supune. În general, un procedeu „mommy makeover” poate include nu doar o singură operație estetică, ci o serie întreagă de transformări obținute cu ajutorul bisturiului. Este vorba despre mărirea și liftingul sânilor, reducția mamară, abdominoplastia, liftingul de fese și de coapse și liposucția.

„Multe dintre noile mămici nu pot pierde toate cele 10-20 de kilograme acumulate în sarcină“

O transformare radicală necesită mai multe operaţii estetice

Conceptul „mommy makeover” poate include oricare sau toate aceste proceduri de conturare a corpului, în funcție de dorințele și nevoile dumneavoas- tră. „De exemplu, unele femei au nevoie de mărire a sânilor pentru a-i corecta, întrucât nu mai sunt atât de voluminoși după alăptare, în timp ce altele pot avea nevoie de implanturi mamare în combinație cu un lifting sau cu o reducere a sânilor, completată cu ridicare. Pentru zona unde a stat bebelușul în burtică, multe femei au nevoie de o abdominoplastie, cu întărirea stratului muscular și cu îndepărtarea excesului de piele și de grăsime, în timp ce unele pot necesita o miniabdominoplastie”, a completat esteticianul Dana Vasilescu. Printre cerințele doamnelor proaspăt devenite mămici se numără și liposucția pentru a sculpta spatele, șoldurile și coapsele sau liftingul de fese. Este exclus ca „mommy makeover” să se poată realiza dintr-o singură intervenție. Este vorba despre una, două sau mai multe operații separate, în funcție de amploarea „reparațiilor” necesare.