Main menu

header

645 4 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Avansul tehnologic direcționat către frumusețe și sănătate face pași mari și rapizi. Pe de o parte, specialiștii în make-up nu prididesc să inventeze și să perfecționeze, pe de altă parte, susținătorii formei bune a organismului prin exerciții descoperă alte și alte aparate personalizate pentru omul contemporan.

Aplicatorul din silicon salvează ritualul de make-up

De câte ori nu vi s-a întâmplat să pierdeți bună parte din fondul de ten pe aplicator sau să observați că acesta nu oferă un rezultat uniform? Pentru a înlătura toate aceste neajunsuri, specialiștii vin cu o formulă de aplicator din silicon. Mulți spun că arată ca un sutien push-up, că este ciudat la atingere și are o formă care nu inspiră multă încredere. Dar la fiecare utilizare, SiliSponge își demonstrează viabi- litatea, arată revista „Cosmpolitan”. Pornită de la un mai vechi concept al aplicatorului de silicon transparent, varianta îmbunătățită creată de artista Angie Johnson, care lucrează pentru celebre emisiuni de televiziune, îmbină funcționalitatea cu efectul vizual. Mai exact, este foarte maleabil, în formă de lacrimă, aderă perfect la degete, ajunge fără greș în toate locurile dificile, cum sunt curbura nasului sau vârful ochilor, netezește impecabil, nu pătează și, poate cel mai important, nu lasă să se piardă nicio picătură de fond de ten. În final, este extrem de ușor de curățat - pur și simplu cu apă - și chiar de sterilizat cu spirt.

A apărut bicicleta cu ghid nutrițional

645 4 3În condițiile în care producătorii de biciclete pentru fitness se confruntă cu o suprasaturare a pieței de profil, unii dintre ei au avut inspirația să adapteze acest aparat la nevoile personalizate ale celor care doresc să-și mențină o cât mai bună stare de sănătate prin exerciții regulate. Așa a apărut parteneriatul dintre producătorul Fitbit și NBA, ce oferă bonusuri celor care cumpără produsul și își ating țintele de fitness cu ajutorul lui, precum și dispozitivul revoluționar Habit. Acesta folosește date înregistrate de Fitbit pentru a crea recomandări nutriționale, chiar planuri pe termen mai lung, prin intermediul unui serviciu personalizat. De exemplu, dacă țelul de atins este pierderea a trei kilograme, Habit utilizează măsurători ca greutatea corporală, procentul de grăsime și caloriile arse la fiecare utilizare a bicicletei, reușind să pună la punct un plan nutrițional detaliat, cu recomandări de descreștere a numărului de calorii, de modificare a cantităților de carbohidrați, ca și totalul de grăsimi și de proteine care ar trebui consumate pentru atingerea scopului, notează techcrunch.com.

Artă și henna în susţinerea pacientelor cu cancer

645 4 4Din 2008 încoace, Sarah Walters a devenit una dintre cele mai renumite specialiste în tehnici henna de peste Ocean. Una dintre direcțiile sale de acțiune din ultima vreme este creația pentru pacientele diagnosticate cu cancer care și-au pierdut părul în urma ședințelor de chimioterapie. „Fiecare coroană de henna pe care o creez este unică și o operă de artă. Uneori mă inspir din desene personale mai vechi, dar, în cele mai multe cazuri, creația este spontană, bazată pe anumite motive sau forme pe care aceste persoane le agreează”, detaliază artista. La rândul lor, beneficiarele se declară încântate de procedură, pe care o percep aproape ca pe un tratament la spa, precum și de faptul că Sarah Walters folosește strict produse obținute din plante, arătând astfel că manifestă toată considerația pentru starea de sănătate a celor cărora le oferă coroanele de henna.

„Oamenii nu trebuie neapărat să fie frumoşi ca să arate frumos“ (Vivien Leigh)

Noutăţi în fiecare zi

645 4 5645 4 6Industria frumuseții inovează aproape încontinuu. Dintre cele mai recente invenții puse la dispoziția celor care vor să-și păstreze imaginea și starea de bine se numără aparatul antiîmbătrânire cu laser Tria, care poate fi utilizat acasă de oricine; Lumo Lift (foto 1), dispozitivul care, odată conectat de telefon sau la tabletă, are grijă să atragă atenția atunci când postura corpului nu mai este corectă (avantaj important într-o lume în care se petrec atâtea ore în fața ecranelor, cu riscuri mari pentru coloana vertebrală); Needles No More (foto 2), soluție care acționează ca o injectare cu botox și reface instant aspectul chipului (chiar dacă pentru o perioadă limitată); Modiface Mirror (foto 3), oglinda cu ajutorul căreia se pot experimenta de orice persoană diferite coafuri sau tipuri de make-up.

645 4 7