Main menu

header

643 4 3de Roxana Istudor

Din 2014 încoace, măștile cosmetice par să fi intrat în forță în era hârtiei. Deși au fost promovate și înainte la cel mai înalt nivel (de Victoria Beckham, printre alte celebrități), aceste produse de înfrumusețare își trăiesc abia acum momentul de glorie.

O piață în creștere spectaculoasă

Dacă se menține actualul trend, la orizontul anului 2024, piața măștilor din hârtie impregnate cu seruri-minune care se țin pe față timp de zece minute (cu rezultate considerate fabuloase) va valora peste 269 de milioane de lire sterline doar în Marea Britanie, anunță „The Telegraph”. În spatele acestei ascensiuni fulminante stau rețelele de socializare, care le-au promovat fără încetare până când „șervetele” au devenit un trend mondial. În tentativa de a le face mai atractive, producătorii au introdus modele dintre cele mai „drăgălașe”, cum ar fi ursuleții Panda sau florile de tot felul.

Ingrediente active în proporție de 85%

Lansate sub umbrela conceptului „K-beauty” („frumusețe din Coreea”), măștile au fost duse la un nivel superior în Canada, de o companie care a lansat varianta avansată, și s-au extins rapid în Europa. Cum funcționează? Simplu, ca orice invenție orientală. „Măștile conțin ingrediente active în proporție de 85%, printate uscat pe material textil (n.r. - o tehnologie de origine japoneză). Este vorba despre un număr de cinci-șapte seruri care rămân la suprafața șervetului și, pe timpul aplicării, se eliberează treptat”, explică Nannette de Gaspé, femeie de afaceri care promovează tehnologia de ultimă generație direcționată spre produsele de înfrumusețare și care a lansat un set de astfel de măști uscate.

Tehnologie la... purtătoare

Considerate viitorul cosmeticii, aceste măști sunt încărcate cu toate descoperirile antiîmbătrânire ale momentului - ingrediente, extracte, seruri, elemente pentru luminozitate - care penetrează pielea în profunzime și continuă să acționeze între șase și opt ore. Mai mult, principiile active ale măștii stimulează reacții ale pielii, așa cum fac propriul pH, temperatura sau mișcarea corpului, astfel încât tot procesul este foarte aproape de funcționarea naturală a tenului. „Șervetul” poate fi folosit de trei ori dacă după fiecare utilizare se plasează înapoi în cutia specială și se sigilează. Cum apa nu este implicată, masca de acest tip are o viață mai lungă, de până la trei luni. Un alt avantaj este că poate fi aplicată și atunci când persoana este activă sau ocupată cu alte activități, cum ar fi grădinăritul, verificarea poștei electronice sau prepararea cafelei de dimineață. „În acest fel, masca poate deveni o adevărată rutină”, conchide de Gaspé.