Main menu

header

641 4 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Un tratament facial din Coreea care și-a făcut recent intrarea în Statele Unite furnizează în premieră ceea ce este un vis pentru foarte multe femei: eliminarea ridurilor fără injecții, ace și alte intervenții agresive.

Piele extraordinar de fină

Celebra specialistă americană în tratamente faciale Georgia Louise a dus peste Ocean procedeul Sculplla, prin intermediul căruia se obține o întinerire evidentă, estomparea până la dispariție a ridurilor, totul în 30 de minute și fără ace, anunță harpersbazaar.com. Ingredientul principal al acestei măști miraculoase este acidul lactic poli L, împreună cu un amestec de cafeină și niacinamide, cunoscute deja pentru efectele lor antiîmbătrânire. Pentru început, se curăță și se exfoliază tenul cu acidul lactic, ceea ce permite ulterior ingredientelor să intre foarte bine în piele. Apoi se împrăștie serul Sculplla, aplicându-se o mască din hârtie uscată care urmărește perfect fiecare contur al feței. Acest șervet conține hidrogen încapsulat, care se activează la atingerea serului. La zece minute distanță, masca se dizolvă asemenea unei pelicule. „După înlăturarea măștii, pielea este extraordinar de fină și lasă porii la vedere”, explică specialista.

Știința din spatele inovației

641 4 3Folosirea unor ingrediente care să umple ridurile și să redea aspectul tineresc al pielii fără intervenții chirurgicale sau injectări de tot felul este o preocupare mai veche a specialiștilor. Soluția numită Sculplla, aprobată inițial de autoritatea sanitară americană în 2004, pentru a-i ajuta pe pacienții infectați cu HIV să-și reconstituie volumul feței - rezistă până la doi ani sub piele. Este cunoscută pentru stimularea producției naturale de colagen și pentru beneficii pe termen lung, atestate în lumea științifică și în cosmetică. Acum, dispersarea acesteia în straturile superioare ale pielii și nu doar în profunzime a devenit unul dintre cele mai revoluționare procedee. În unele cazuri este folosită și imediat după tratamente care implică microînțepături, astfel încât substanța să pătrundă în canalele minuscule rămase în piele după folosirea acelor.

Vedetele, în linia întâi

În afară de evitarea apei și a transpirației la nivelul feței timp de 12 ore, Sculplla nu are contraindicații. Rezultatele sunt cumulative, adică este nevoie de mai multe ședințe pentru a obţine rezultatul scontat. „Este pentru prima dată când văd că un produs atenuează ridurile și liniile feței imediat”, afirmă Georgia Louise. Efectele durează în medie şase săptămâni, iar o serie de trei ședințe la o săptămână distanță fiecare garantează urmări pe termen mai lung, de până la cinci luni. Tratamentul nu este foarte costisitor, deși prețul crește simțitor dacă este executat de specialistă însăși, iar înscrierea pe listă se poate dovedi foarte dificilă, întrucât vedete ca Jennifer Aniston, Emma Stone, Jennifer Lawrence sau Linda Evangelista sunt deja în linia întâi a acestui tratament.

„Ceva frumos este o continuă bucurie“ (John Keats)