Main menu

header

637 4 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Una dintre marile neplăceri ale zilelor cu temperaturi ridicate este întinderea machiajului. Pentru doamnele și domnișoarele care țin să se fardeze și în perioadele caniculare există câteva secrete cu ajutorul cărora este asigurată rezistența pe toată durata zilei a imaginii realizate prin fard.

Highlighterul, doar pe timpul serii

637 4 2Cea mai mare provocare din perspectiva machiajului este highlighterul. Menit să confere tenului o strălucire care să atragă toate privirile, este, în același timp, elementul cel mai expus umidității pielii care vine odată cu anotimpul cald. Mai exact, devine mult mai lucios decât ar trebui, generând efectul invers - un chip cu aspect uleios. „Transpirația și luciul nu se pot amesteca, întrucât se confruntă două texturi care în final creează același rezultat optic. Se recomandă să evitați highlighterul pe timpul zilei și să-l păstrați pentru a păcăli lumina seara”, explică Daniel Martin, make-up artist al celebrităților.

Utilizați un spray de fixare

Dacă totuși nu puteți renunța la prețiosul element de machiaj care vă face chipul strălucitor, specialiștii vă pun la dispoziție câteva trucuri, notează instyle.com. De exemplu, pentru a evita „efectul om de tinichea”, se recomandă evitarea nuanțelor metalice ale highlighterului, pentru că acestea ajung să arate greoaie în zilele călduroase. În schimb, sunt mai rezistente cele care au o bază cremoasă, eventual în combinații de nuanțe, care să flateze tenul în loc să-l facă să lucească în exces. Este de dorit, de asemenea, pentru mai multă siguranță, utilizarea unui spray de finalizare, care să fixeze și să mențină machiajul pentru cât mai mult timp.

Pensulă din două tipuri de fibre, pentru efect uniform

637 4 3Foarte importantă este și aplicarea highlighterului, tot pentru a se evita „coliziunea” inestetică dintre transpirație și machiajul strălucitor. Specialiștii propun și aici aplicarea cu o pensulă din două tipuri de fibre pentru partea cea mai înaltă a pomeților, astfel încât să obțineți o strălucire uniformă a întregului obraz, și nu doar un punct luminos. În orice caz, dacă tenul are tendință de îngrășare, se recomandă o cantitate foarte mică de highlighter, dacă nu chiar renunțarea la acest element de machiaj și păstrarea efectului pentru seară sau pentru ocazii speciale.

Folosiți farduri cremoase, care nu se „strâng”

Zilele caniculare sunt o mare provocare și pentru fardurile de ochi. Este binecunoscut faptul că atunci când fardurile-pudră și transpirația se amestecă rezultatul este total inestetic. Pentru a vă asigura că nu vi se va întâmpla așa ceva, este bine să alegeți farduri cremoase, care nu au tendința de a se „strânge”. Dat fiind faptul că sunt la modă nuanțele strălucitoare, puteți folosi asta în avantajul dumneavoastră, apelând la culorile pastelate, eventual cu particule de luciu. Și dacă doriți ca machiajul să vă țină mai mult timp chiar și pe caniculă, aplicați primer pe pleoape înainte de fard.

Fondul de ten trebuie să fie foarte ușor

637 4 4În zilele foarte călduroase nu este deloc potrivit un fond de ten cu putere de acoperire mare. Pe lângă faptul că fața ar putea ajunge să arate foarte încărcată, există riscul de a vă apărea iritații ale pielii sau chiar acnee. Este recomandat, așadar, să folosiți atunci când este cald o formulă de fond de ten cât mai ușoară, eventual cu silicon. Acesta formează o peliculă subțire între piele și umiditate, împiedicând deopotrivă intrarea fondului de ten în pori și scurgerea acestuia pe față, mai ales în condițiile speciale ale apariției transpirației. Un truc este aplicarea fondului de ten cu un burete și tamponarea (nu întinderea) din centrul feței spre margini.

Tușul, preferabil dermatografului

Aceeași regulă a alegerii variantelor cremoase este valabilă și pentru blush. Dat fiind faptul că nuanțele puternice sunt și cele care rezistă mai bine, aveți la îndemână un truc: alegeți un fard de obraz de nuanță închisă și amestecați-l foarte bine, „până devine strălucitor”, arată Nick Barose, make-up stylist. În ceea ce privește creionul dermatograf, este o alegere nefericită pentru zilele cu temperaturi ridicate, întrucât are în compoziție ceară de albine, și aceasta... se topește la căldură. Preferabil este un tuș care să se usuce pe pleoape. Cu atât mai mult cu cât se pot încerca și alte culori în afară de negru.

Sprâncene bine definite și ruj în culori vii

Un look de vară care să nu vă expună la riscul stricării machiajului este relativ simplu: sprâncene bine definite și buze în culori vii sau pastel. Dacă în cel de-al doilea caz aveți la îndemână o paletă extraordinar de bogată de nuanțe, la capitolul sprâncene, lucrurile sunt ceva mai complicate. Totuși, există și aici soluții. De exemplu, se pot umple golurile dintre firele de păr cu fard sau se pot contura sprâncenele urmând forma lor naturală (nu cu ajutorul creioanelor, care, ca și dermatografele, se pot... topi!). Mai departe, pentru a vă reface sprâncenele, puteți să renunțați la a le mai pensa, arată „The Independent”. Chiar dacă vă va fi mai greu o perioadă (sprâncenelor le ia câteva săptămâni să crească), aveți șansa să vă recuperați o podoabă care are mult de suferit în urma pensatului frecvent (foliculii se distrug și nu mai generează firele de păr).

Îngrijirea buzelor garantează succesul imaginii

637 4 5Dat fiind faptul că vara iese foarte mult în evidență machiajul buzelor, iată câteva reguli de respectat pentru un efect memorabil. Așa cum exfoliați pielea feței, tot așa este recomandat de specialiști să exfoliați buzele. Această operațiune se face simplu și rapid: „Folosiți o periuță de dinți și puteți exfolia buzele perfect, rapid, dintr-o singură mișcare”, arată Jenn Streicher, make-up artist. Mai departe, este bine să alegeți pentru buze rujurile mate în perioada caniculară, întrucât nu vor adăuga strălucire în plus unui chip și așa predispus să lucească pe căldură. Nici aplicarea de straturi succesive nu este recomandată. Dacă este nevoie de un retuș, este de preferat să înlăturați stratul anterior, și abia apoi să aplicați din nou ruj. Nu în ultimul rând, o culoare îndrăzneață nu „merge” decât cu un ten curat și cu un strop de rimel. Dacă sunteți genul care poartă machiaj, este bine să păstrați „potolită” nuanța rujului, arată glamour.com.

„Cea mai frumoasă femeie este cea fericită, care zâmbește necontenit“ (Irina Shayk, top-model)

Look estival perfect

În cazul în care doriți să treceți rapid la un look de vară perfect, comod și la modă, cu sprâncene bogate și frumoase, iată ce puteți face. În primul rând, folosiți seruri speciale care impulsionează creșterea părului în zona sprâncenelor. Îmbogățite cu proteine speciale, acestea vă pot transforma radical sprâncenele chiar și într-un răstimp de 60 de zile, asigură specialistul Sam Haste Chapman. În al doilea rând, aveți la îndemână uleiuri naturale speciale, celebre pentru capacitatea lor de a stimula creșterea părului, cum sunt uleiul de cocos sau de castor. Pur și simplu aplicați-le pe sprâncene înainte de culcare și lăsați-le să acționeze pentru rezultate care vă vor surprinde plăcut. În condiții de zile toride, o pereche de sprâncene bogate și sănătoase, date doar cu puțin gel de culoarea potrivită, vă va scuti de angrenajul unui machiaj prea încărcat.