Main menu

header

635 4 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Întrucât foarte multe femei musulmane nu pot folosi lac de unghii pentru că vine în contradicție cu preceptele religioase, creatorii de cosmetice au inovat până au reușit să creeze un produs „compatibil” cu rugăciunea, notează popsugar.com.

Șase nuanțe care lasă oxigenul să pătrundă

Lacul de unghii creează o barieră în fața apei, care trebuie să atingă fiecare parte a corpului, după cum cred musulmanii. Ca urmare, pentru a veni în întâmpinarea dorințelor lor și a rezolva chestiunea opreliștii respective, a apărut o nouă colecție de șase nuanțe de ojă care lasă oxigenul și umezeala să pătrundă. Denumită HalalPaint, colecția a atribuit un nume special fiecărei culori de ojă, astfel încât să le determine pe utilizatoare s-o folosească fără să se teamă că încalcă preceptele religiei.

Ingrediente permise de religie

Creată de femeile musulmane pentru femeile musulmane, oja are toate datele necesare pentru a fi ceea ce trebuie în conformitate cu credința: ingrediente permise de legea islamică 100%, plus uleiul de argan și vitaminele care să asigure unghii sănătoase. „Această linie este importantă, întrucât sunt foarte multe fete și femei care încă nu sunt reprezentate în curentul mare al cosmeticii. Acesta este felul nostru de a umple spațiul”, explică Azmia Magane, fondatoarea MuslimGirl.com, participantă la proiect.