Main menu

header

635 4 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Ideea de acupunctură oferă imaginea unor ace lungi introduse în brațe sau în picioare. Dar cum poate fi convinsă o persoană să apeleze la această procedură pentru a-și îmbunătăți aspectul feței? Prin beneficiile incluse, afirmă practicienii în domeniu.

Crește circulația sangvină la nivelul feţei

Cine decide să recurgă la acupunctură pentru a-și rezolva anumite probleme ale tenului are doar de câștigat, arată specialista Anita Pee, din Singapore. În fond, nu este vorba despre altceva decât despre abordarea holistică a problemelor de la nivelul feței. „Acupunctura facială are țelul de a demonstra că tenul poate fi în bună condiție prin îmbunătățirea funcționării organismului, a mediului intern al acestuia”, explică Pee, citată de straitstimes.com. Mai precis, prin stimularea unor puncte de pe față în paralel cu corespondenții acestora de pe suprafața corpului (de regulă, brațe și picioare), prin creșterea circulației sangvine la nivelul feţei și prin stimularea producției de colagen care „umple” ridurile fine.

Acele tratează și cauza, nu doar efectul

Potrivit medicinei tradiționale chineze, anumite puncte de pe față fac parte dintr-un sistem de canale numite „meridiane”, care leagă suprafața corpului de organele interne. „Corpul este perceput ca un întreg, și problemele tenului sunt văzute ca fiind o reflectare a dezechilibrelor interne. Ca urmare, problemele feței sunt tratate prin recursul nu doar la rezolvarea simptomelor vizibile, ci și la tratarea cauzelor care au generat problema”, adaugă Pee. De exemplu, petele de pe față sunt deseori asociate cu o vitalitate energetică scăzută sau cu deficiențe ale rinichilor și splinei. În acest caz, acele sunt introduse în punctele care favorizează circulația lejeră a sângelui și a energiei qi și care întăresc organele amintite.

Atenuează pungile de sub ochi și acneea

Acupunctura facială este menită să rezolve mai multe probleme ale tenului, cum sunt: umbrele întunecate sau pungile de sub ochi, acneea, tenul lipsit de vitalitate, ridurile, fața umflată. De asemenea, este vizată obținerea unui aspect proaspăt, strălucitor și sănătos al tenului. Aceste rezultate se pot obține prin intermediul unui număr de 12 sesiuni, fiecare de câte o jumătate de oră, o dată sau de două ori pe săptămână. În funcție de complexitatea problemelor ce trebuie tratate și de răspunsul organismului și al tenului, numărul ședințelor poate fi ajustat. Și, contrar a ceea ce pot crede mulți, procedura nu este dureroasă, nici complicată și permite desfășurarea normală a activităților de fiecare zi.

Ce implică o ședință

O persoană care apelează la acupunctură facială trece inițial printr-o consultație amănunțită, în timpul căreia i se pun foarte multe întrebări despre propria sănătate, i se examinează limba și pulsul. După ce specialistul constată care sunt cauzele care au dus la apariția problemelor pielii, pacientei i se cere să înlăture machiajul, apoi se trece la inserarea acelor în anumite puncte de pe frunte, tâmple, obraji și partea inferioară a feței. Alte ace sunt introduse în puncte ale brațelor și picioarelor. Toate acestea rămân fixate timp de o jumătate de oră.

Nu este pentru oricine

La acupunctură facială nu poate apela orice persoană. Este contraindicată în cazuri de infecții ale pielii, de răni deschise, de tumori, de boli cronice sau acute. Dacă persoana suferă de acnee severă, acest tip de acupunctură se va concentra pe punctele de la suprafața corpului, evitând fața. Totodată, efectele acestei proceduri încă nu au fost confirmate științific. Pe de altă parte, unii pacienți afirmă că prin această metodă au rezolvat probleme ale tenului destul de repede, și că vor continua să recurgă la acupunctură facială.