Main menu

header

635 4 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Timpul femeii moderne este foarte prețios. De aceea, dacă nu sunteți în domenii ca televiziunea sau modellingul, care să implice un make-up artist la îndemână, există sfaturi prețioase de la specialiștii în domeniu pentru o înfrumusețare în cinci minute, la îndemâna oricui vrea să arate bine în fiecare zi.

Hidratare, exercițiu și blush

Dacă aveți la dispoziție doar cinci minute pentru o înfățișare de invidiat, specialista Bobbi Brown, fondatoare a companiei care îi poartă numele, recomandă folosirea rujului și pe buze și ca blush. În acest fel realizați două operațiuni cu un cost de timp al uneia. În plus, faceți o serie scurtă de exerciții fizice. „Nimic nu conferă o culoare mai sănătoasă tenului”, spune Brown.

Exfoliere și mască hrănitoare... la duș

Multe dintre operațiunile de înfrumusețare se pot face... la duș, consideră dermatologul Marie Jhin. Mai exact, se poate recurge la operațiunea de exfoliere sau la aplicarea măștii de hidratare. În plus, eliminarea părului nedorit se poate face prin tehnologia laser, pentru că „femeile pierd prea mult timp cu asta”, consideră Jhin.

Curățare în profunzime a tenului

Pentru specialista în cosmetică Ildi Pekar, nimic nu se compară cu strălucirea unui ten curat. De aceea, dacă nu aveți la îndemână decât cinci minute pentru rutina de înfrumusețare, o curățare profundă, dar blândă a tenului, o cremă hidratantă pentru ochi și un minut-două pentru masaj local sunt tot ce aveți nevoie pentru ca a doua zi să vă prezentați cu un chip proaspăt.

Șampon uscat pe păr natural

Nu este necesar să fie pierdute ore întregi la saloane pentru aranjarea părului. Dacă acceptați textura naturală și cereți stilistului o tunsoare care să nu necesite mentenanță complicată, nu mai este nevoie decât de aplicarea din când în când a unei mici cantități de șampon uscat pentru a da înfățișării aspectul de prospețime. Și va dura mai puțin de cinci minute, afirmă Nunzio Saviano, stilist al vedetelor.