Main menu

header

632 4 1de Roxana Istudor şi Alexandru Filcu

Dacă până nu demult tatuajele erau asociate cu marinarii sau condamnații, astăzi sunt considerate o formă de artă care nu mai surprinde pe nimeni. Și cum nu chiar toată lumea vrea să-și facă tatuaje permanente, a revenit în actualitate ceva ce părea a fi rămas o relicvă a anilor ’90: tatuajele temporare.

Explozie de solicitări

Foarte simplu de aplicat și într-o gamă de modele nesfârșită, tatuajele temporare aproape că nu au contraindicații, nu implică procesul complicat al tatuajelor permanente și se curăță în secunda în care v-ați plictisit ori s-au demodat. Deși părea că nu se mai poate inventa aproape nimic în domeniu, au apărut tatuajele temporare aromate. În condițiile în care opțiunile pentru acest tip de tatuaje au explodat pur și simplu, cererile fiind de patru ori mai multe decât cu doar un an în urmă, interesul pentru a crea tatuaje temporare aromate cât mai diversificate a sporit exponențial. Oferta se străduiește să țină pasul cu cererea - dacă nu chiar s-o depășească, venind în întâmpinarea clienților.

De la pătrunjel la bomboane

Cerneala care se folosește pentru tatuajele temporare aromate este sigură, infuzată cu esențe care mai de care mai apetisante. Unul dintre cele mai cunoscute bran- duri din domeniu are în portofoliu 15 esențe diferite, de la pătrunjel la bomboane. Trendul fiind atât de popular, designerii s-au implicat, realizând ilustrații care să facă irezistibile aceste combinații între desen și miros. Când vă decideți să aveți un astfel de tatuaj, aromat sau nu, este bine să respectați câteva reguli simple: asigurați-vă că pielea este perfect curată, uscată și fără urme de uleiuri, cum ar fi loțiuni de corp, creme de plajă etc.; decupați tatuajul dorit aproape de marginile designului, pentru o poziționare cât mai ușoară pe piele; îndepărtați folia transparentă de protecție și așezați tatuajul cu fața în jos pe zona dorită, apoi apăsați ușor, până ce simțiți că tatuajul se fixează superficial; umeziți foarte bine hârtia cu ajutorul unui prosop, exercitați o presiune uniformă asupra tatuajului timp de 30 de secunde, până ce hârtia se desprinde cu ușurință. După ce ați îndepărtat complet hârtia de pe tatuaj, lăsați-l să se usuce aproximativ zece minute, fără a face mișcări bruște. Apoi nu mai trebuie decât să aveți grijă să nu insistați asupra zonei în timpul spălării, să evitați să parfumați direct peste tatuaj sau să aplicați substanțe uleioase.

Atenție! Nu aplicați tatuajul temporar pe pielea sensibilă sau dacă aveți alergii la substanțe de tip adeziv.