Main menu

header

629 4 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Într-o lume în care măștile faciale vin în toate formele și compozițiile pe care le-a putut imagina un univers cosmetic extrem de divers, măștile de față magnetice ocupă un loc aparte și înregistrează o ascensiune care a atras imediat atenția consumatorilor și producătorilor.

Conferă tenului strălucire naturală

Măștile de față magnetice au intrat furtunos într-o piață ce părea suprasaturată de combinații cosmetice, știut fiind faptul că măștile acestea vin cu ingrediente dintre cele mai diverse, de la ulei din arbore de ceai la argilă sau cărbune, notează „The Huffington Post”. Nu doar din cauza faptului că, în loc de un jet de apă, înlăturarea acestei măști are nevoie de un... magnet, ci și pentru cocteilul de substanțe pe care le lasă să acționeze după utilizare. Producătorii afirmă că efectele sunt vizibile și îmbucurătoare, în special pe segmentele antiîmbătrânire și strălucire naturală, iar piața vânzărilor le-a confirmat așteptările, deși o astfel de mască nu face parte din categoria celor foarte accesibile (între 75 şi 250 de dolari).

Piele perfect hidratată

629 4 4Utilizarea unei astfel de măști este relativ simplă. Mai exact, se pune un strat din crema închisă la culoare pe față și se lasă să acționeze conform instrucțiunilor (de regulă, între trei şi zece minute). Apoi se ia magnetul care vine ambalat separat în pachetul cu masca și se mișcă ușor de-a lungul feței. Veți simți cum masca aderă la magnet. După înlăturarea în măsură cât mai mare a măștii, este necesar un masaj pentru a introduce în piele ceea ce rămâne în urma măștii, o substanță ușor uleioasă, care lasă tenul perfect hidratat.

Curent electromagnetic pentru întinerirea chipului

Noua generație de măști de față magnetice conține particule din metal cum este fierul. „Procesul trecerii magnetului peste mască creează un curent electromagnetic care ajută la întinerirea pielii în timp ce masca este înlăturată”, confirmă medicul Joshua Zeichner, director de studii dermatologice la Spitalul „Mount Sinai”, din New York. Alături de componentele metalice, masca mai conține soluții care hidratează, precum și ingrediente cu proprietăți antiinflamatoare, ca majoritatea celorlalte măști faciale. Varianta mai scumpă conține, totodată, un ingredient care accelerează înlocuirea celulelor pielii cu altele noi, ceea ce duce la un aspect întinerit al tenului. Specialiștii recomandă utilizarea măștii magnetice de două ori pe săptămână pentru efecte vizibile.

„Tehnologia magnetică este un domeniu de cercetare foarte la modă. Deși a fost folosită de mult, beneficiază de un plus de atenție și din perspectiva tratării inflamațiilor și a accelerării proceselor de vindecare“ (Whitney Bowe, dermatolog, New York)