Main menu

header

622 4 1de Raluca Grințescu şi Sorin Dumitrescu

Dacă vreți să arătați bine, trebuie să cheltuiți bani mulţi - acesta e crezul multor femei, şi în special al celor care sunt adeptele tratamentelor cosmetice moderne în saloane de lux. Adevărul este că puteţi să fiţi la fel de frumoase folosindu-vă de trucuri simple, de remediile oferite cu atâta dărnicie de natură. Hidrataţi-vă tenul cât mai bine… cu miere crudă!

Loțiune din lăptișor de matcă

Faceţi-vă un obicei din a avea grijă de tenul dumneavoastră; o mască din miere crudă în care ați adăugat şi un gram de lăptişor de matcă pur vă va face să arătați fabulos. Tenul va fi revigorat, revitalizat, iar aspectul va fi unul impecabil. Puteți să vă faceți şi loţiune hidratantă pentru corp din cinci linguri cu miere crudă, două linguri cu ulei de trandafiri, două căni cu ulei de migdale. Se pun toate într-o sticlă, se amestecă bine şi se obţine o loţiune cu care puteți să vă hidratați corpul şi să aveți o piele de catifea.

Avocado, pentru păr superb

Părul trebuie să arate sănătos, plin de vitalitate… într-un cuvânt: impecabil! Trebuie doar să ştiți să îmbinați virtuţile mierii crude cu cele ale unui minunat fruct: avocado. Acesta se dă prin blender până devine cremă, se amestecă bine cu două linguri cu miere crudă şi cu o lingură cu ulei de măsline. Se întinde pe păr, de la rădăcină până la vârf, se masează scalpul, apoi se lasă să acţioneze 20 de minute. Se clăteşte cu apă din abundenţă. Este o mască potrivită în cazul celor care au părul uscat, deteriorat. Dacă aveţi părul gras, folosiţi ca ingredient, pe lângă miere crudă, un castravete dat prin blender şi nu mai adăugaţi ulei de măsline.

Adio pete!

Dacă aveți pete roşiatice pe faţă, există un remediu care vă poate scăpa de ele: mierea crudă! Puteți să o combinați cu două linguri cu infuzie de muşeţel sau o puteți folosi doar pe ea. Datorită calităţilor sale antiinflamatoare şi antibacteriene, mierea curăță tenul de pete sau de alte imperfecţiuni, revitalizându-l.

Tenul îmbătrânit se revitalizează cu pastă din castravete

Ați trecut prin perioade neplăcute, stresante, şi tenul dumneavoastră suportă consecinţele? Acordați-i timp! Nu durează mai mult de 30 de minute să vă faceţi o mască din miere crudă şi pastă de castravete. Se dă prin blender un castravete, apoi se amestecă împreună cu două linguri cu miere crudă. Se întinde pe faţă, se aşteaptă 20-30 de minute, iar apoi se clăteşte cu apă rece. Dacă vreți efecte rapide, adăugați la această mască şi un gram de lăptişor de matcă pur.

Fără puncte negre

Punctele negre apar tocmai atunci când vă aşteptați mai puţin, cu scopul clar de a vă ştirbi frumuseţea. Nu disperați! Amestecați o lingură cu miere crudă cu câteva picături de tinctură de propolis şi cu o jumătate de lingură cu făină de ovăz. Aplicați pe locul afectat, lăsați 15 minute şi apoi clătiți. Repetați procedeul de trei ori pe săptămână, iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Mierea este un bun demachiant, are capacitatea de a scoate toate impuritățile, se clătește rapid și ușor și lasă pielea proaspătă și curată