Main menu

header

619 5 1de Cătălina Tăgârță

Sunteți mereu în pas cu moda și vă alegeți inclusiv tunsoarea în funcție de ce se poartă? Atunci ar fi bine să cunoașteți tendințele anului 2017. Marile case de modă propun: împletitura cu panglici sau cu influențele anilor ’80 (prezentată de designerul Antonio Marras), coafura caracteristică lui Marilyn Monroe (susținută de Max Mara), tunsoarea în valuri (readusă în prim-plan de Roberto Cavalli), bobul Rock (combinație făcută de Emporio Armani între stilul rock chic și tăietura sigură și clară a bobului scurt) sau coada de cal (purtată deja de numeroase vedete internaționale pe covorul roșu). Specialist în transformări radicale de look, hairstylist-ul Adrian Perjovschi recomandă pentru anul acesta pixie, long bob și long layers.

Evidențiază pomeții

619 5 4Pixie este denumirea generică pentru părul tuns scurt la spate și în lateral și mai lung în față. Stilul pixie e îmbrățișat în special de persoanele vesele, cărora le place să se joace, să fie cool și mereu gata de aventură, dar în același timp păstrându-și feminitatea. Tunsoarea pixie evidențiază pomeții și, dacă optați pentru ea, e important să alegeți un machiaj care să vă amplifice ochii, așa cum face Rihanna. Bretonul îl puteți aranja în nenumărate feluri, deci cu siguranță nu vă veți plictisi de noul look. „Anul acesta se poartă tunsorile scurte, gen pixie, pentru care putem găsi mai multe variante - cu breton mai lung sau mai scurt -, și care ne permit styling-uri diferite. Se poartă, pe de altă parte, și long bobul, care poate fi pe drept sau texturizat şi la care putem adăuga diferite feluri de breton. Iar părul foarte lung se poartă ori drept, ori în scări abrupte”, declară Adrian Perjovschi.

Stilul look bob, asociat cu eleganța și cu senzualitatea

619 5 5Tunsoarea bob poate fi foarte ușor adaptată oricărei fizionomii și texturi de păr. Poate avea lungime variabilă (de la foarte scurt până la o lungime ce poate acoperi ușor umerii). Tunsoarea bob lung este pentru femeile care doresc să încerce bobul clasic, drept sau asimetric, dar nu au suficient curaj să renunțe la părul lung. Ar fi bine să știe că, adoptând un look bob, vor arăta mai elegante și mai senzuale. În plus, au o mulțime de posibilități de styling: ondulat, drept, asimetric, clasic, cu breton sau fără. Orice variantă ar alege, părul este ușor de aranjat. Hairstylist-ul Adrian Perjovschi explică și criteriile în funcție de care pot fi alese tunsorile pentru a atrage toate privirile: „Tunsoarea care vi se potriveşte cel mai bine trebuie aleasă în funcție de fizionomie. Prin tunsoare puteți armoniza anumite trăsături ale feței și astfel se croiește cea mai potrivită formă. Tunsoarea poate fi aleasă și în funcție de personalitate: una mai îndrăzneață sau mai clasică. Printr-o tunsoare cool și avangardistă puteți ieși foarte mult în evidență și în același timp puteți «întineri». De aceea este cel mai bine să vă lăsați pe mâna unui specialist, care să vă propună cea mai potrivită variantă, evident ascultând argumentele care stau la baza alegerii”.

Se poartă și long layers: drept sau în scări abrupte

619 5 2Doamnele care vor păr lung în continuare și nu vor să se tundă bob pot opta pentru stilul long layers, fie pe drept, fie în scări abrupte. Indiferent cât de lung sau de scurt îl vor, Adrian Perjovschi adaugă faptul că se poartă părul sănătos, strălucitor și nu foarte coafat: „Se evită coafatul exagerat tocmai pentru a evidenția cât mai mult tunsoarea. Trendurile deja prind foarte bine și observăm cum din ce în ce mai multe femei adoptă părul scurt, acesta fiind foarte cool, chic și feminin”, mai spune hairstylist-ul. Și-apoi, evident că modelul se alege în funcție de fizionomie, astfel putându-se armoniza anumite trăsături ale feței și conturându-se cea mai potrivită formă.

În 2017 este acceptat și încurajat degradeul în culorile apusului de soare. Nuanțele de roșu, roz, culoarea piersicii și galben se difuzează foarte frumos prin păr, însă sunt potrivite doar pentru concediu, nu și pentru birou

În materie de nuanţe, puteţi opta pentru tehnica Babylights

619 5 3În ceea ce privește vopseaua, e bine de știut că nu trebuie aleasă la întâmplare. În 2017, trendurile în materie de culoare variază de la sombre la vișiniu, Babylights, cărunt, blond, adâncimi închise la culoare, apus de soare și până la șuvițe strălucitoare. Spre deosebire de stilul „ombre”, la sombre, gradația culorii are loc nu numai pe orizontală, ci și pe verticală, fiind pentru cele care nu vor să-și vopsească rădăcinile foarte des. Nuanțele de vișiniu, bordo și lemn roșu pot fi folosite ca atare sau ca șuvițe pe părul vopsit roșu. Babylights este o tehnică recomandată celor care vor să-și împrospăteze imaginea, dar nu doresc să-și schimbe culoarea părului. Se vor decolora șuvițele cât mai aproape de capetele firului de păr, creându-se senzația de ars de la soare, de întinerit. La polul opus, și părul cărunt este un trend al lui 2017. El se potrivește fie fetelor tinere, fie doamnelor extrem de elegante. Blondele sunt norocoase, fiindcă, indiferent ce nuanță ar alege, tot sunt în grafic. La fel și doamnele care optează pentru nuanțe naturale sau pentru negru ușor nuanțat.