Main menu

header

617 4 3de Cătălina Tăgârță

Vă plac unghiile lungi şi îngrijite, însă vi se rup uşor? Dacă vreți să vă crească mai repede și să nu mai fie casante, e important să consumați alimente bogate în calciu, eventual să consultați un medic dermatolog pentru a afla și care este cauza principală a acestei probleme. Până să ajungeți la specialist, puteți apela la un truc genial, care dă rezultate rapid.

Fragilitatea, consecință a deficitului de fier sau de zinc

Unghiile casante sau fragile indică faptul că aveți o carență de vitamine. Spre exemplu, în cazul lipsei de biotină, o vitamină din complexul B esențială atât pentru sănătatea unghiilor, cât și a părului, specialiștii recomandă să consumați cât mai des ciuperci și fructe precum grepfrut, banane și căpșuni. Dacă exfolierea e o consecință a deficitului de fier sau de zinc, atunci trebuie să consumați carne roșie, verdețuri și morcovi, pește și produse lactate. Însă, pentru a cunoaște cauza, trebuie să treceți întâi pe la medicul de familie, apoi pe la dermatolog.

Ţineți-le în ulei de măsline

Între timp însă, soluția în care trebuie să vă înmuiaţi degetele pentru 15 minute se obține din doar două ingrediente: o ceşcuţă cu suc de portocale și un căţel de usturoi zdrobit, amestecate bine. După un sfert de oră de tratament spălați mâinile, uscați-le și pregătiți-vă pentru cel de-al doilea pas: ţineți unghiile în ulei de măsline timp de zece minute. Pentru o eficienţă mai ridicată se repetă acest ritual de două ori pe săptămână. Până la regenerarea completă este necesar să purtați unghiile tăiate mai scurt.

Atenție!

Specialiștii vă sfătuiesc să nu vă tăiați cuticulele, deoarece acestea au rolul de a proteja. După baie, împingeți-le spre baza unghiilor cu ajutorul unui bețișor de lemn. Iar în cazul în care folosiți lac protector, aplicați-l în strat subțire și nu îl țineți mai mult de o săptămână.