Main menu

header

616 4 2de Dana Georgescu

Cred că nu există persoană căreia să nu îi placă roșiile. Însă acestea nu sunt binevenite numai în farfurie, ci și pe piele, deoarece substanțele nutritive conținute pot fi puse în valoare prin măști pregătite în casă atât pentru redarea și menținerea frumuseții pielii, cât și a podoabei capilare.

Reduc dilatarea porilor

Roșiile sunt bogate în vitaminele A, B și C, sodiu, potasiu și magneziu și au virtuți hidratante și antioxidante. Pentru a reduce dilatarea porilor, se amestecă o lingură cu suc de roșii cu două picături de lămâie și se aplică pe față cu un tampon. După zece minute, se limpezește fața cu apă rece. Pulpa de roșii tratează și alte probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre. Este suficientă aplicarea timp de 30 de minute pe zi în zonele cu probleme. Pentru a curăța porii, se face o loțiune hidratantă din suc de roșii și zaț de cafea. Aceasta este eficientă în special pentru tenul mixt sau gras, care trebuie curățat mai des, deoarece atrage și menține impuritățile. Combinația se aplică pe ten prin mișcări circulare și apoi se clătește.

Sunt un remediu pentru mătreață și fire despicate

O altă mască binevenită se obține dintr-o lingură cu praf de argilă (de la magazinele cu produse naturiste) și una-două linguri cu suc de roșii. Se amestecă bine, se aplică pe față și se lasă 20 de minute. Aceasta va curăța pielea în mod vizibil. În cazul podoabei capilare, ca remediu pentru mătreață și fire despicate, se recomandă aplicarea de suc de roșii proaspăt preparat în casă. Acest lucru se face după spălare, iar masca se lasă timp de cinci minute.

Pentru tratamentele cosmetice se aleg roșii bio, ca efectele pozitive asupra pielii să nu fie contracarate de resturi de pesticide