Main menu

header

612 4 1de Gabriela Militaru

Mușchii sedentari adună grăsime și își pierd din tonus. Cum oamenii au obiceiul să lucreze doar mușchii torsului sau ai picioarelor, gâtul și fața sunt mai mereu ignorate. În realitate, pentru a evita inestetica gușă sau pielea lăsată, și aceste zone ale corpului au nevoie de atenție și de îngrijire.

Mestecaţi gumă

Una dintre modalitățile prin care puteți combate bărbia dublă este să mestecați gumă. În timp ce mestecați, deschideți și închideți gura într-o mișcare circulară, iar dacă faceți asta în cinci serii a câte 20-30 de secunde, cu pauze între ele, rezultatele pot fi vizibile în câteva săptămâni. Evident că nu trebuie să exagerați, dar, dacă mâncați gumă de trei ori pe săptămână, este suficient pentru a tonifia puțin câte puțin mușchii gâtului.

Postura „botului de vacă”

Ce mai puteți face pentru a avea un gât suplu este yoga! Și, în special, postura „botului de vacă”. Marie-Veronique Nadeau, autoarea bestsellerului „Facelift prin yoga”, este de părere că această postură corporală ajută la reducerea gușei. De fapt, exercițiul nu doar că redefinește linia bărbiei, dar îmbunătăţeşte şi circulația sângelui în zona gâtului. Postura se realizează pornind din poziția șezând pe o pătură cu un picior îndoit sub celălalt picior. Brațul corespunzător piciorului îndoit se îndoaie la rândul său și cuprinde mijlocul pe la spate, prinzând celălalt braț, care vine de asemenea îndoit, însă spre spate, de-a lungul umărului în jos. Păstrați postura pentru un minut, apoi schimbați picioarele și brațele și rămâneți în postură încă un minut. Faceți trei astfel de exerciții pe zi și, în timp, veți observa cum munșchii gâtului vor deveni mult mai fortifiați.

Ridicarea și coborârea capului

La fel ca și postura „botului de vacă”, ridicarea și coborârea capului vă solicită mușchii și ajută la tonifierea pielii gâtului, care are tendința de a atârna odată cu trecerea timpului. Pentru aceasta, întindeți-vă pe spate în pat, lăsându-vă capul să depășească marginea patului. Urmăriți să vă țineți capul nemișcat și nesprijinit timp de zece secunde în aer. Lăsați-vă apoi capul pe spate pentru câteva secunde și reluați exercițiul de încă zece ori.

Figura „pui de pasăre”

Un alt exercițiu recomandat de specialista în posturi yoga Annelise Hagen este figura „pui de pasăre”. Autoarea cărții „Fețele yoga” spune că acest exercițiu ajută la fortifierea bărbiei, a gâtului și a obrajilor. Înclinați-vă capul spre spate și priviți spre tavan. Presați vârful limbii de cerul gurii și înghițiți. Repetați exercițiul, întorcând capul și spre partea cealaltă a corpului. Faceți exercițiul de cinci ori pe fiecare parte.

Rotirea gâtului

Nu în ultimul rând, rotirea gâtului este, de asemenea, indicată pentru tonifierea mușchilor bărbiei. Acest exercițiu detensionează mușchii și tonifică gâtul și bărbia. Rotirea capului se realizează în sensul acelor de ceasornic și invers, iar, după numai câteva rotiri, puteți simți deja cum tensiunea de la nivelul gâtului se diminuează. Repetați exercițiul de cinci ori pentru fiecare direcție.

Pentru o bărbie frumos conturată beți multă apă, mâncați sănătos și folosiți zilnic creme hidratante