Main menu

header

609 5 1de Roxana Istudor

Specialiștii au decis: reperele majore ale frumuseții 2017 - fashion, hairstyle, make-up - sunt o reinterpretare a stilului anilor ’80, cunoscuți și sub denumirea de „era pop”.

Culoare-șoc

Moda anului 2017 va fi centrată pe ceea ce specialiștii de la „Allure” numesc „o atitudine de party cu un strop de romance”. Așadar, scoateți din sertare strălucirea, pastelurile pentru ochi și ascundeți pudra și orice alt produs care încarcă. „Ne distrăm în 2017 celebrând fardul și, în general, ideea de machiaj”, spune make-up artist Pat McGrath. Într-adevăr, pe podiumuri s-a remarcat în ultima perioadă un curcubeu de culori intense pe pleoapele manechinelor. „Ne concentrăm pe nuanțe-șoc, de regulă o culoare puternică, îndrăzneață, aplicată pe pielea curată. Trendul se poate cumula într-un singur cuvânt: îndrăzneală”, adaugă McGrath, exemplificând faptul că acest lucru este valabil pentru buze, ochi, chiar şi urechi, la alegerea fiecărei femei care optează pentru curajul în machiajul primăverii 2017.

Împletituri strânse, cărare la… extrem

609 5 2Celebrul hairstylist Anthony Turner afirmă că a făcut în ultima vreme numeroase versiuni de coafuri cu cărare într-o parte… la extrem, mai exact cât de într-o parte permite fizionomia. Este un trend remarcabil în 2017, care atestă faptul că femeia este foarte serioasă și pusă pe fapte mari. „Emană autoritate și va domina tendințele anului”, adaugă specialistul. Alături de acest tip de cărare într-o parte, la mare modă vor fi împletiturile strânse, precise, care trebuie combinate cu jachete din piele, pentru o atitudine remarcabilă. Unul dintre trucurile pe care le recomandă stiliștii este aplicarea de gel pe degete înainte de a face împletitura, pentru a obține efectul dorit și pentru ca la final ansamblul să trimită cu gândul la moda de acum trei decenii.

Tunsorile simetrice, cerere explozivă

609 5 3Trendurile de ultim moment în materie de tunsoare sunt liniile abrupte. Stiliștii au creat nenumărate coafuri de acest tip, care arată că romantismul șuvițelor rebele și inegale nu mai este de actualitate. Tocmai de aceea se recomandă, pentru a respecta tendințele anului 2017, alinierea perfectă a părului prin linii drepte, ferme, în tunsori simetrice, foarte ordonate. Din acest ansamblu poate face parte și bretonul, tot drept, dacă vă avantajează. „Am realizat multe tunsori extreme în ultima perioadă. Aceste stiluri se remarcă prin simplitate și sunt șocant de minimaliste. Este notabil cum ceva atât de simplu poate reprezenta o declarație de personalitate atât de amplă”, remarcă hairstylist-ul Guido Palau. Pentru persoanele care nu se aliniază acestui trend, există o variantă alternativă: modelul „umed” și rebel. „Specialiștii vor ca totul să aibă strălucire în acest an”, conchide make-up artist Val Garland.

Rujul, pe post de fard de obraz

609 5 4Pentru persoanele care își amintesc acest truc din anii ’80, este îmbucurător faptul că revine în tendințele anului 2017, anunță „Vogue”. O strălucire de acest tip a fost prezentă în toate defilările principale ale finalului de an 2016, în unele cazuri în combinații de două rujuri aplicate pentru a crea pe pomeți o anumită nuanță. Este o interpretare majoră a uneia dintre cele mai accentuate tendințe a erei pop. Ce nu se preia din moda anilor ’80? Părul coafat gigantic, ridicat nefiresc; combinațiile de culori pastel albastru-roz, de pildă; bretonul ridicat peste măsură; conturarea buzelor; coafura palmier; fardurile de ochi multicolore aplicate toate în același timp; sprâncenele exagerate; coafura tip cască; tunsorile asimetrice.

Urechea, vedeta unui make-up de excepție

609 5 5Un punct focal inedit în trendul 2017 este urechea. Odată cu explozia modelelor de cercei enormi era inevitabil ca urechile să devină obiectul unei atenții speciale din partea specialiștilor în frumusețe. Ca urmare, au intervenit din nou piercing-urile, tatuajele în această zonă, aplicarea de fard strălucitor pe ureche sau chiar de simboluri importante pentru fiecare, așa cum au indicat Delpozo, Sportmax sau Gucci. În orice caz, pentru a pune în evidență aceste intervenții estetice este neapărat necesară adaptarea coafurii, care trebuie trasă spre spate, pentru a lăsa la vedere urechea împodobită. Nici cerceii nu sunt de ignorat ca accesoriu. Tendințele anului 2017 la acest capitol sunt amplitudinea (cerceii sunt foarte mari, colorați, în forme deosebite) și purtarea unui singur cercel, de asemenea supradimensionat, ori a două variațiuni pe aceeași temă.

Buze strălucitoare și ochi fumurii

609 5 6Anul 2017 vine cu conceptul de „frumusețe de piscină”. După stilul părului umed și al fardului de obraz combinat din ruj, vine rândul pastelurilor pentru buze. În condițiile în care tendința pentru ten este ca acesta să fie cât mai natural posibil, aplicarea rujului de buze cu textură umedă, în trend, va accentua această parte a feței. Stilul preluat din anii ’80 este modificat doar de prezența, opțional, a unor nuanțe de albastru, mov sau chiar negru pentru buze, din nou alegerea îndrăznelii fiind cuvintele de ordine. La rândul lor, ochii fumurii sunt mai… fumurii ca niciodată. Specialiștii au creat combinații de nuanțe care să facă foarte simplu de realizat acest efect de orice persoană, așadar, dacă doriți să fiți în tendințe, amintiți-vă de anii pop, faceți apel la acel tip de machiaj și înlocuiți doar culorile. Pentru strălucirea care este o marcă a modei 2017 puteți folosi nuanțe glossy la… ureche.

Rimelul, în declin…

Fermecătoarele modele ale anilor ’80, bronzate, naturale, cu doar un strop de fard de obraz, sunt reperele de la care pleacă moda anului 2017. În reinterpretarea acelui stil dispar de pe listă rimelul și, în general, genele încărcate. De la fondul de ten la pleoape, natural este cuvântul de ordine, așa încât rimelul va înregistra, probabil, un declin evident în 2017. Specialiștii consideră că acesta este un câștig pentru un look cât mai natural și proaspăt și, nu în ultimul rând, mult mai tineresc.