Main menu

header

608 4 1de Valeria Roman

Pariaţi pe strălucire în această iarnă, şi sigur nu veţi da greş! De Sărbători, specialiştii recomandă doamnelor şi domnişoarelor manichiura oglindă în culori puternice, folosirea ojelor „cameleon”, care îşi schimbă culoarea la cald şi la rece, şi aplicaţii grafice sau cristale care pot amplifica efectul. Make-up artiştii pun la loc de cinste rujul glitter şi machiajul pleoapelor în nuanţe calde de auriu, care ne duc inevitabil cu gândul la sezonul în care petrecem timp preţios în familie, în jurul bradului. Valeria Vraciu, managerul Salonului Micul Paris Fashion din Bucureşti, şi Elena Ciftci (www.ciftcielena-makeupartist.ro), make-up artist, ne oferă cele mai bune soluţii pentru o manichiură şi un machiaj cu care sigur reprezentantele sexului frumos vor atrage toate privirile.

„Revin la modă ojele «cameleon», care se schimbă de la cald la rece”

O manichiură îngrijită este cartea de vizită a femeii moderne, aşadar, doamnele trebuie să-şi treacă în programul aglomerat de Sărbători şi o vizită obligatorie la salon pentru a fi răsfăţate mai mult decât oricând. Pe lângă îngrijirea clasică din anotimpul rece, când mâinile au nevoie de o hidratare intensă, nail-experţii ne recomandă manichiura oglindă, potrivită în acest sezon şi cu atât mai mult pentru Crăciun şi pentru Revelion. „Ultimele tendinţe pentru Sărbătorile de iarnă sunt unghiile într-o singură culoare sau metalice. Se poartă în continuare nuanţele pastel, nude, roşu, albastru, verde, gri, negru, maro închis, eventual şi cu accesorii simple, cum sunt pietricelele, glitter-ul, fulgii de zăpadă. În ultimele trei luni, doamnele au optat pentru nuanţele metalizate, mate şi cele oglindă, pe forme naturale, migdală, pătrate, dar revin în tendinţe şi unghiile în culori «cameleon», care se schimbă de la cald la rece. Practic, aveţi două culori într-una singură, o manichiură versatilă. Culoarea trebuie să fie una vibrantă, în acord cu strălucirea momentului. Argintiul este recomandat pentru efectul de strălucire metalică şi culorile foarte închise şi auriul, pentru spectaculozitate, iar clasicul roşu rămâne soluţia asupra căreia aveţi certitudinea că nu veţi da greş niciodată”, a explicat Valeria Vraciu, managerului Salonului Micul Paris Fashion din Bucureşti.

„Combinaţi două nuanțe de roșu, astfel încât să obțineţi culoarea dorită”

608 4 2O altă vedetă a sezonului rece este rujul glitterat. Make-up artistul Elena Ciftci ne recomandă să alegem un ruj roșu intens cu sclipici sau un ruj roșu spre vișiniu. Este opţiunea perfectă pentru orice femeie care își dorește să aibă buze seducătoare în noaptea de Revelion. „Dacă nu aveţi o astfel de nuanță, puteți combina două nuanțe de roșu, astfel încât să obțineţi culoarea dorită. Primul pas este să aplicaţi pe buze o bază de machiaj sau un fond de ten ca să faceţi rujul să reziste mai bine. Apoi, formaţi conturul buzelor cu nuanța apropiată rujului dumneavoastră. Aplicaţi cele două nuanțe de ruj până obțineţi culoarea dorită. Pentru aplicarea rujului folosiţi o pensulă. Acest truc vă ajută să fiţi mai precisă, în loc să-l aplicaţi direct din tub”, spune specialista.

Aplicaţi fard de pleoape auriu, argintiu sau bronz

Alegerea perfectă pentru un look impecabil, dar foarte elegant în același timp este un machiaj strălucitor. Pentru acest efect aveţi nevoie de un fard de pleoape în două culori, unul auriu deschis și unul mai închis, care să aibă și pigmenți colorați. „Aplicaţi culoarea deschisă dinspre colțul interior al ochiului până spre mijlocul pleoapei, apoi aplicaţi culoarea închisă spre partea externă a pleoapei. Culoarea mai deschisă trebuie aplicată în colțul intern al ochilor ca să daţi senzația de o mai mare deschidere. La final aplicaţi un tuş și un rimel care nu încarcă genele sau folosiţi niște gene false care să dea putere de seducție privirii dumneavoastră”, ne sfătuieşte make-up artistul. Pentru noaptea dintre ani, optaţi pentru un machiaj de seară discret și spectaculos, în nuanțe metalice de auriu, argintiu sau bronz și păstraţi look-ul simplu printr-o simplă conturare a liniei genelor cu un tuș negru. „Pentru cine dorește un plus de glamour hollywoodian, recomand și o pereche de gene false pentru conturare. Asortaţi o nuanţă de ruj cu particule strălucitoare pentru o eleganţă aparte”, este de părere specialista.