Main menu

header

605 4 1de Raluca Grințescu

Genele şi sprâncenele pun în valoare trăsăturile feței, tocmai de aceea este important să le oferiți îngrijirea de care au nevoie. Dacă nu stați prea bine la acest capitol, trebuie să ştiți că există câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să stimulați creşterea şi să amplificați frumuseţea genelor şi a sprâncenelor.

Uleiul de ricin

605 4 2Acesta este un adevărat elixir ieftin şi extrem de eficient când vine vorba despre păr. Dacă folosiți cu regularitate uleiul de ricin în îngrjirea genelor şi a sprâncenelor, veți avea numai de câştigat. Uleiul de ricin hidratează genele şi sprâncenele uscate, afectate de produsele de make-up sau de vopsea, oferă strălucire firelor de păr, fortifică rădăcina capilară şi ajută la îngroşarea lor, dă rezultate foarte bune în stimularea creşterii firelor de păr și le ajută să fie mai dese şi mai lungi. Tot ce trebuie să faceţi este să aplicați în fiecare seară puţin ulei de ricin pe gene şi pe sprâncene. Îl puteți aplica folosind degetele, un beţişor de ureche sau o periuţă de la un rimel mai vechi. A doua zi îndepărtați uşor excesul de ulei. Dacă optați să aplicați uleiul cu periuţa, aveți grijă să o spălați mereu cu apă şi cu săpun pentru a îndepărta bacteriile. Cu timpul, genele îşi vor recăpăta aspectul sănătos şi vor creşte mai dese şi mai lungi. Însă nu uitați să vă demachiați bine, cu mişcări blânde, deoarece rimelul usucă genele şi le face să-şi piardă strălucirea naturală. De asemenea, puteți adăuga în uleiul de ricin şi câteva picături de vitamina E sau ulei din sâmburi de struguri.

Aloe vera

Gelul de aloe vera vă poate ajuta la obţinerea unor gene şi sprâncene mai groase şi mai frumoase. Vitaminele şi mineralele din acest gel hidratează şi stimulează creşterea firelor de păr. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați trei picături de gel de aloe vera cu o linguriţă cu ulei de măsline. Masați sprâncenele şi genele cu acest amestec şi lăsați să acţioneze câteva ore, iar la sfârşit îl puteți îndepărta cu apă călduţă. Folosiți acest remediu timp de trei săptămâni şi veți vedea rezultatele.

Uleiuri esenţiale

Iată şi un ultim tratament care vă va împlini visul de a avea gene şi sprâncene lungi şi dese. Ingrediente: 1 linguriţă cu ulei de cocos, 1 linguriţă cu ulei de migdale dulci, 2 linguriţe cu ulei de ricin, 2 capsule de vitamina E uleioasă. Amestecați toate aceste ingrediente într-un bol, iar compoziţia obţinută întindeți-o pe gene şi pe sprâncene cu ajutorul unei perii de la un rimel sau cu un beţişor de ureche. Rezultatele ar trebui să apară în două săptămâni.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos poate face minuni atât pentru păr, cât şi pentru piele. Masați în fiecare seară sprâncenele cu o picătură de ulei de cocos şi veți vedea rapid rezultatele.

Pentru stimularea foliculilor, veți avea nevoie în primul rând de o nutriţie sănătoasă. Alimentele recomandate sunt cele care conţin acid folic, sulf şi vitaminele A, B3, C şi E