Main menu

header

603 4 3de Gabriela Militaru

O lume în care să puteți mânca ciocolată fără să vă îngrășați ar fi o lume minunată. Dar o lume în care să mâncați ciocolată, să nu vă îngrășați și, în plus, să arătați mai tinere ar fi o lume perfectă. Ei bine, atunci putem spune că trăim deja într-o lume fără cusur, căci s-a inventat ciocolata care întinerește.

Energizează

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, în colaborare cu laboratoarele Lycotec, au inventat un deliciu care este nu doar gustos, dar ajută și la stoparea procesului de îmbătrânire. Ciocolata Esthechoc este noua găselniță în lupta cu trecerea timpului. Specialiștii au făcut un experiement pe un grup de subiecți cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani. Fiecare participant la experiment a mâncat zilnic, timp de patru săptămâni, o tabletă de Esthechoc. Rezultatele testelor au arătat că, la finalul experimentului, subiecții dădeau dovadă de mai multă energie, iar pielea lor arăta mai tânără și fără inflamații. „În ceea ce privește pielea, putem spune că ciocolata a făcut tenul comparabil cu al unei persoane de 30 de ani. Subiecții înșiși sunt de părere că pielea lor arată mult mai bine și se poate vedea cum produsul dă rezultate, încetinind procesul de îmbătrânire”, spune Ivan Petyaev, fondatorul laboratoarelor Lycotec.

Nu este dăunătoare pentru diabetici

„Folosim același antioxidant care face ca peștii aurii să fie aurii, iar păsările flamingo să fie roz”, explică Petyaev. Esthechoc conține 70% ciocolată amăruie care contribuie, de asemenea, la reducerea semnelor trecerii timpului. Potrivit cercetătorilor, o singură tabletă de ciocolată de 7,5 grame conține aceeași cantitate de antioxidanți ca 100 g ciocolată neagră sau 300 g somon. Și nu vă faceți griji, Esthechoc are doar 38 kcal, deci nu îngrașă și nici nu este dăunătoare pentru diabetici.