Main menu

header

602 4 2de Raluca Grințescu

Aspectul pielii este o preocupare majoră pentru multe persoane, deoarece ştim cu toţii că pielea este expusă constant la o varietate de factori care o pot deteriora. Toxinele din mediul înconjurător, razele ultraviolete şi obiceiurile dăunătoare sunt doar câteva dintre elementele care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Industria cosmetică a creat diverse produse care combat acest proces şi stimulează întinerirea pielii. Din păcate, majoritatea sunt foarte scumpe, iar multe persoane nu şi le permit.

Diminuează cicatricele

Iată o alternativă ieftină pe care o puteți folosi pentru îngrijirea zilnică a pielii. Este o terapie facială simplă, pe bază de cuburi de gheaţă, care tonifiază şi revitalizează pielea feţei. Gheaţa îmbunătăţeşte circulaţia şi oferă tenului un aspect mai sănătos, atenuează ridurile fine, previne apariţia petelor de bătrâneţe şi diminuează cicatricele lăsate de acnee. Folosirea regulată a gheţii pe faţă ajută la micşorarea porilor şi la îndepărtarea impurităţilor de la nivelul pielii, care o fac să-şi piardă textura fină.

Previne formarea pungilor de sub ochi

În plus, acţionează ca o loţiune tonică și diminuează apariţia porilor sub machiaj, oferind pielii un aspect uniform şi cu mai puţine imperfecţiuni. Contractă vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi prevenind formarea pungilor de sub ochi şi a venelor în formă de pânză de păianjen. Are efect antiinflamator, care calmează iritațiile şi reduce roşeaţa cauzată de acnee sau de înţepături de insecte.

Durează 15 minute

Se curăță bine faţa şi se îndepărtează urmele de mizerie şi de machiaj. Înfăşurați câteva cuburi de gheaţă într-o cârpă sau într-un prosop, deoarece, dacă o aplicați direct pe piele, gheaţa poate deteriora vasele capilare. Masați faţa cu gheaţă, apăsând uşor pe ambele părţi timp de un minut sau două. Executați mişcări circulare în jurul maxilarelor, bărbiei, frunţii, obrajilor, zonei nasului. În jurul ochilor, folosiți mişcări delicate. După tratament, aplicați o loţiune tonică sau o cremă hidratantă. Dacă simţiți usturimi, masați zona cu un prosop din bumbac. Dacă aveți tenul gras sau multe puncte negre, lăsați gheaţa să acţioneze mai mult timp, până în momentul în care pielea devine rece la atingere. Terapia cu gheaţă durează în jur de 15 minute. Pentru rezultate optime, aplicați-o atât dimineaţa, cât şi seara.

Dacă este folosită de două ori pe zi, gheața combate efectele radicalilor liberi