Main menu

header

593 5 3de Gabriela Niculescu

Uleiul esenţial de manuka se obţine din ramurile de Leptospermum Scoparium, un arbust cu frunze plăcut mirositoare şi flori mici, alb sau roz, foarte parfumate, care creşte din abundenţă pe insulele neozeelandeze. Beneficiile uleiului esenţial de manuka pot fi atribuite proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antihistaminice, antialergene, cicatrizante, cytophylactice, deodorante şi relaxante, el fiind şi un bun antidot pentru muşcăturile de insecte şi înţepături, precum şi împotriva mătreţii.

Antidot pentru înţepături de insecte

Uleiul esenţial este derivat din frunzele de manuka prin distilare cu abur. Există totuşi un lucru ciudat în privinţa acestui ulei, concentraţia de componente din el variază în funcţie de înălţimea copacului. Uleiul de manuka are diverse şi variate efecte asupra pielii. Poate fi folosit pentru a vindeca răni, erupţii cutanate, boli de piele, mâncărimi şi alte probleme legate de piele, precum şi pentru a ameliora durerea muşchilor şi articulaţiilor.

Uleiul de manuka vă poate ajuta în combaterea mătreţii, deoarece menţine umezeala şi echilibrul de ulei la nivelul scalpului, opreşte degenerarea pielii şi luptă, de asemenea, cu orice fel de infecţie la nivelul scalpului. Dar are şi alte beneficii. În cazul în care aţi fost muşcat sau înţepat de o insectă veninoasă, aplicaţi uleiul de manuka pe locul afectat, şi veţi observa cum durerea dispare uşor şi zona se dezumflă. De asemenea, uleiul esenţial de manuka este un ideal deodorant natural, deoarece alungă mirosul neplăcut al corpului, iar parfumul său oferă un sentiment reconfortant. Acest lucru este foarte eficient în combaterea mirosului neplăcut de transpiraţie din timpul verii, şi nu numai.

Puteţi face băi calde în care să turnaţi câteva picături de ulei aromat, puteţi folosi produsul în loţiuni preparate de dumneavoastră ori, ca atare, în aplicaţii locale