Main menu

header

590 5 1de Valeria Roman

Doiniţa Oancea (33 de ani) este o tânără actriţă care a cunoscut celebritatea cu rolul Minodora din serialul tv „Inimă de ţigan” în 2008. Acesta a fost şi debutul său în lumea filmului. Înainte de a fi o prezenţă constantă pe platourile de filmare, vedeta a fost director de campanie de spectacole, hostess şi promoter. Preocupată mereu de frumos, Doiniţa şi-a deschis propriul atelier, unde face rochii de mireasă după gustul şi cerinţele domnişoarelor. Nu pierde timpul prin saloanele de înfrumuseţare, ci preferă să-l valorifice altfel. Acest lucru nu înseamnă că nu are grijă de imaginea sa. Are mulţi fani care o urmăresc şi o susţin, şi pentru ei trebuie să fie mereu la patru ace. Despre secretele sale în materie de frumuseţe şi despre reţetele rapide pe care le aplică înainte de a merge la un eveniment monden sau de a apărea în lumina reflectoarelor, actriţa ne-a povestit pe larg.

„Îmi protejez părul de razele soarelui cu un turban”

- Care e cea mai rapidă reţetă de frumuseţe pe care o cunoşti şi o aplici?

- Îmi spăl părul, mă pensez şi îmi aplic pe ten o mască de hidratare. Cel mai la îndemână este cea cu miere, de exemplu.

- Petreci mult timp prin saloanele de coafură şi cosmetică?

- Nu. Consider că până acum am fost norocoasă, încât să nu am nevoie să îmi pierd timpul prin saloane.

- Ai o bogăţie de păr. Cum îl îngrijeşti? Vara, la plajă, cum îl protejezi de razele soarelui şi de apa mării?

- Vara îl spăl o dată la trei-patru zile. Dacă sunt la plajă, îl ţin acoperit cu un turban făcut dintr-un batic mare! Dacă l-am udat în apa mării, evident că trebuie să îl spăl, pentru că nu aş vrea ca sarea să îl agreseze. Încerc să îl hidratez mai mult. Aplic măşti sau pur şi simplu ulei (de măsline, de cocos, de struguri) lăsat pe păr cât de mult se poate, chiar şi peste noapte.

„Le ţin date cu ojă în cel puţin două straturi, pentru rezistenţă”

590 5 2- Te doare sufletul când te tunzi? Ai ieşit vreodată din coafor cu regretul că hair-stylistul nu a înţeles ce i-ai cerut?

- Dacă tai considerabil din el şi fără să fie neapărat şi dorinţa mea, da. Mi se pare că lipseşte o bucată din mine. Mi s-a întâmplat o dată să îmi tai jumătate din lungime, şi pur şi simplu am suferit teribil o perioadă până m-am obişnuit să îl văd atât de scurt şi de puţin.

- Eşti pasionată să ai o manichiură impecabilă. Îţi faci singură unghiile! Cum le păstrezi atât de lungi?

- Le-am tăiat de câteva zile aproape din carne, şi nu vrei să ştii ce ciudate îmi par mâinile mele! Unghiile lungi, naturale şi impecabile mi se par un fel de semnătură personală. Ca să le port aşa, trebuie să am grijă de ele atunci când fac curat, să nu le izbesc sau să le dau peste cap! Ca să fie mereu frumoase, le ţin date cu ojă în cel puţin două straturi, pentru rezistenţă, le pilesc săptămânal şi încerc pe cât posibil să le feresc de lovituri!

„La unele emisiuni mă duc machiată de acasă”

590 5 3- Ai absolvit un curs de make-up. Te machiezi singură? Care sunt paşii pe care îi urmezi?

- Am absolvit cursul de make-up din pasiune şi pentru că mă bate gândul să-mi deschid şi un beauty boutique, dar, dacă aş fi într-un proiect, m-aş lăsa pe mâna make-up artiştilor cu experienţă. Mai sunt emisiuni la care merg şi, de exemplu, prefer să mă machiez singură acasă! Urmez aceşti paşi, şi totul este simplu: aplic o bază de make-up sau o cremă hidratantă în strat subţire şi uniform, fondul de ten (care nu trebuie să fie nici mai închis, nici mai deschis decât culoarea tenului), folosesc anticearcăn, pudră translucidă şi pentru fixarea fondului de ten. În general, machiajul ochilor este în funcţie de starea de spirit şi de tipul şi ora la care este difuzată emisiunea. Optez pentru un machiaj în culori naturale şi tuş pentru a sublinia forma ochilor, rimel şi puţin fard pe sprâncene. Merg mai departe cu blush şi iluminator pe pomeţi şi apoi ruj.

- Apelezi la leacuri băbeşti atunci când eşti bolnavă? Ce dă rezultate la tine şi te pui rapid pe picioare?

- Şosete înmuiate în oţet cu apă dacă sunt foarte răcită. Detest mirosul, că e foarte puternic, dar fac foarte bine. Şi frecţia cu Carmol! Ceaiurile calde cu lămâie şi miere îmi sunt şi ele de mare ajutor.

„Când vreau să slăbesc recurg la supe, grătar, salate”

- Care este soluţia ta pentru a avea energie după o noapte pierdută?

- Nu cred că există poţiuni magice pentru acest lucru. Eu sunt norocoasă că pot uneori să dorm puţin şi totuşi să am şi energie! Dacă simt că nu voi face faţă zilei, recurg la un duş cu apă mai rece, o cafea şi muzică dată tare!

- Ai obsesia cântarului? Mănânci fast-food şi apoi fugi să te cântăreşti?

- Am căpătat-o, oarecum! Mă cântăresc des, dar nu imediat după ce mănânc fast-food. Acum, de exemplu, văd că am pus 1,5 kg şi mă gândesc că trebuie să fac ceva ca să le pierd. Clar va trebui să renunţ câteva zile la cartofi prăjiţi şi la fast-food! O să încerc nişte supe şi probabil n-am să mai ronţăi chipsuri când mă uit la filme noaptea.

- Cum procedezi după mesele îmbelşugate de Sărbători ca să scapi de kilogramele acumulate?

- Eu nu neapărat că mănânc mult de Sărbători, dar, de exemplu, anul trecut, în perioada Sărbătorilor de iarnă, am mâncat o săptămână, de două ori pe zi, salată boeuf! Logic că îngraşă! M-am potolit după o săptămână şi am trecut la varianta mai uşoară: grătar, salate, ciorbă.

- Celulita e veşnica problemă a femeilor. Cum procedezi tu ca să o maschezi?

- Am perioade când e mai evidentă şi perioade când nu! Încerc că beau multă apă şi să mănânc legume şi fructe!

- Ce preferi, solarul sau o vacanţă prelungită pe şezlong?

- Nu cred că am mers de zece ori la solar! Deci clar... şezlongul este varianta optimă!

„Mai sunt emisiuni la care merg şi, de exemplu, prefer să mă machiez singură acasă! Urmez aceşti paşi, şi totul este simplu: aplic o bază de make-up sau o cremă hidratantă în strat subţire şi uniform, fondul de ten (care nu trebuie să fie nici mai închis, nici mai deschis decât culoarea tenului), folosesc anticearcăn, pudră translucidă şi pentru fixarea fondului de ten“

„Îmi voi face rochia de mireasă la atelierul meu“

590 5 4- În ce nu te vezi niciodată îmbrăcată?

- Niciodată să nu spui niciodată! Nu ştiu ce să zic... Probabil e mai uşor să port ceva... decât să nu port! Deci, mai degrabă pot spune că pot purta orice decât să mă dezbrac prea tare!

- Cum va fi Doiniţa Oancea mireasă? Îţi vei face singură machiajul în ziua cea mare? Dar rochia?

- După ce am petrecut atât de mult timp în atelier, ştiu că e bine să te implici personal în procesul de creaţie a rochiei pentru ziua cea mare, deci clar, da, dar alături de un designer şi de un stilist! Cât despre make-up... oricât de pricepută şi de talentată aş fi, voi lăsa pe cineva să se ocupe de mine doar de dragul de a fi răsfăţată şi fără niciun stres!