Main menu

header

586 4 1de Raluca Grințescu

După o iarnă grea şi lungă, mâinile rămân extrem de uscate. În afară de aspect, senzaţia de piele care strânge este foarte neplăcută. Din fericire, puteți apela la nişte tratamente rapide şi eficiente, folosind doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Veți obţine produse naturale cu dublă întrebuinţare, care vă vor exfolia pielea şi o vor hidrata în acelaşi timp.

Este hrănitoare şi are proprietăţi antibacteriene

Mierea este hrănitoare şi are proprietăţi antibacteriene, două calităţi importante pentru menţinerea sănătății pielii, dar şi pentru cuticule. Cât despre celelalte ingrediente, vă vor ajuta să scăpați de pielea uscată printr-o exfoliere delicată. Sunt tratamente perfecte şi le puteți aplica oricând simţiți nevoia. Bineînţeles, va trebui să evitați aceste soluţii dacă suferiți de eczeme, psoriazis, iritaţii la nivelul epidermei sau răni deschise.

Îngrijire cu miere şi ulei de măsline

Ingrediente: 1 linguriţă cu miere, 1/2 linguriţă cu ulei de măsline, câteva picături de suc de lămâie.

Mod de preparare: amestecați mierea cu uleiul de măsline şi stoarceți puţină zeamă de lămâie deasupra. Întindeți pe mâini şi pe unghii şi lăsați să acţioneze 15 minute înainte să clătiți cu apă caldă.

Produs cosmetic cu miere şi zahăr

Ingrediente: 3 linguri cu miere, 4 linguri cu zahăr alb sau brun, 2 pungi de plastic, 2 elastice de păr.

Mod de preparare: amestecați mierea şi zahărul într-un bol, apoi aplicați toată compoziţia din abundenţă pe mâini, acordând atenţie deosebită zonei din jurul unghiilor. Masați uşor fiecare mână, apoi puneți-o în punga de plastic şi legați-o cu elastic. Cereți ajutor dacă nu vă descurcați singură sau folosiți mănuşi de latex dacă nu sunteți alergică. Pentru un plus de hidratare, acoperiți-vă mâinile cu un prosop călduţ. Lăsați să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiți din abundenţă cu apă. Folosiți loțiunea sau crema de mâini favorită. Puteți încerca şi cu un strop de ulei de cocos dacă vă doriți ca ritualul să rămână complet natural.

Exfoliant natural cu miere şi ulei de cocos

Ingrediente: 2 linguri cu miere, 1 lingură cu ulei de cocos, 4 linguri cu sare de mare, 4 linguri cu zahăr, 1 lingură cu suc de lămâie.

Mod de preparare: amestecați mierea cu uleiul de cocos într-un vas şi sarea, zahărul şi zeama de lămâie în alt vas. Apoi vărsați amestecul solid peste cel lichid şi combinați. Săptămânal, masați mâinile folosind acest exfoliant natural. Clătiți cu apă călduţă şi tamponați cu un prosop moale. Combinaţia de ingrediente este destul de hidratantă (mai ales mierea şi uleiul de cocos), dar, dacă simţiți nevoia, mai puteți folosi şi o cremă de mâini după. Păstrați restul rămas într-un recipient de sticlă, cu capac, în frigider.

Evitaţi aceste soluţii dacă suferiţi de eczeme, psoriazis, iritaţii la nivelul epidermei sau răni deschise!

Sfaturi pentru o piele fină

  • încercați să folosiți un săpun lichid de calitate, cu ingrediente hidratante. Săpunul solid este prea dur şi poate agresa pielea, uscând-o şi mai mult;
  • nu vă spălați pe mâini cu apă fierbinte sau prea rece, rămâneți la apă călduţă, pentru a preveni uscarea pielii;
  • folosiți mănuşi dacă spălați multe vase, dacă utilizați multe produse de curăţare, dacă aveți de lucru în grădină, vă veți proteja astfel mâinile de substanţele chimice. Este indicat să folosiți mănuşi speciale şi la sala de sport, mai ales pentru exerciţii de forţă cu greutăţi;
  • exfoliaţi-vă mâinile săptămânal;
  • aplicați loţiune sau cremă de mâini înainte de culcare. Păstrați pe noptieră o cutie ca să nu săriți peste etapa de îngrijire;
  • hidratați-vă (deshidratarea se observă şi în aspectul pielii) şi consumați alimente sănătoase pentru piele, bogate în vitamine şi în minerale, nutrienţi esenţiali;
  • protejați-vă mâinile de frig pe timp de iarnă cu mănuşi groase, dar aveți grijă la razele UV când este soare. Folosiți o cremă de mâini cu factor FPS ridicat.