Main menu

header

584 5 1de Gabriela Militaru

Coreencele au fost întotdeauna invidiate pentru pielea lor albă și perfectă. Puțini știu însă că frumusețea lor diafană este rezultatul unui întreg ritual de la care cele mai multe dintre ele nu se abat niciodată. Cert este că, respectată cu strictețe, această rutină zilnică vă poate aduce mai aproape de idealul feminin asiatic. Iată în ce constă aceasta!

Dublă curățare a tenului

584 5 2Nu este de mirare că asiaticele au un ten de porțelan dacă ne gândim că cele mai multe dintre ele respectă cu sfințenie ritualul de curățare a feței. Nicio urmă de fond de ten, mascara sau ruj nu rămâne pe tenul lor, pentru că acestea sunt îndepărtate cu ajutorul unui șervețel umed special care conține demachiant nutritiv. Pentru a îndepărta excesul de sebum și bacteriile, coreencele folosesc un ulei fin și apoi clătesc tenul din abundență cu apă călduță de la robinet sau cu faimoasa apă de orez. „Uleiul elimină toate impuritățile, fără să usuce tenul”, explică Charlotte Cho, cofondator al Soko Glam, o companie specializată în comercializarea produselor de înfrumusețare din Coreea. La final, este recomandat să se folosească un săpun spumant special pentru ten, care nu doar curăță, dar și purifică tenul în profunzime. „Nu frecați pielea. Executați mișcări circulare line, și pielea va rămâne perfect curată”, recomandă Cho.

Exfoliere

584 5 3O piele suplă ca aceea a coreencelor presupune, pe lângă curățare minuțioasă, și o sesiune de exfoliere. Celulele moarte și punctele negre sunt la fel de inestetice ca și urmele de machiaj, dar chiar mai dăunătoare pentru ten. De aceea, rutina coreeană de înfrumusețare presupune îndepărtarea acestora cu ajutorul măștilor faciale. Cel mai des folosită este cea pe bază de zahăr negru. Sub formă de unt facial, masca se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă. O altă mască des utilizată în Coreea este cea din material textil, îmbogățită cu uleiuri esențiale. Aceasta se aplică pur și simplu pe față și se lasă să acționeze sub influența căldurii emanate prin respirație. După 20 de minute se îndepărtează masca, iar cu uleiurile hidratante eliminate pe piele se masează până ce sunt absorbite în piele. Cât despre punctele negre, acestea pot fi eliminate cu ușurință folosind un balsam exfoliant cu efect de încălzire.

Tonifiere

584 5 4Loțiunea tonifiantă este foarte importantă în rutina zilnică a unei coreence, de aceea, în Coreea, femeile își aleg cu mare grijă acest produs de îngrijire al pielii. El trebuie nu doar să curețe tenul, dar să îl și hidrateze, pentru că grija principală este evitarea uscării pielii, una dintre cauzele apariției ridurilor. „Tonifiantul curăță pielea și, în același timp, îi redă pH-ul natural. În plus, el pregătește pielea să absoarbă mai bine produsele ce urmează a fi aplicate”, explică Charlotte Cho.

Apă termală

Apa termală face și ea parte din procesul de întreținere a unui ten imaculat, așa cum îl au cele mai multe coreence. De aceea, ele folosesc produse pe bază de apă termală hrănitoare, foarte concentrată și bogată în vitamine, care ajută la regenerare celulară și deci la menținerea fermității și elasticității pielii. În plus, apa termală conferă pielii mai multă luminozitate și strălucire. „Apa termală vitaminizată are grijă de orice problemă a tenului care are legătură cu îmbătrânirea, cum ar fi depigmentarea sau uscarea pielii”, spune Cho.

Masaj facial

584 5 5Oricât de ciudat ar părea pentru occidentale, masajul facial este nelipsit în rutina coreencelor. Folosindu-și vârfurile degetelor, acestea masează ușor pielea, ceea ce ajută la circulația sângelui și a oxigenului la nivelul feței, făcând ca tenul să radieze de sănătate, să fie mai ferm și tonifiat. „În Coreea, masajul facial este la ordinea zilei. Este ciudat să nu faci asta zilnic”, spune Angela Kim, fondatoarea companiei Insider Beauty, unul dintre liderii pieței de produse de frumusețe din Coreea, adăugând că multe femei preferă chiar masajul mai alert al pielii, ciupiturile și chiar pălmuirea feței pentru a pune în mișcare sângele. O altă metodă des folosită în Coreea pentru a avea piele fără riduri este aceea a măștilor cu colagen. Două aplicații săptămânale sunt suficiente pentru ca tenul să-și păstreze luminozitatea, iar pielea din jurul ochilor să se mențină fermă și fără linii fine.

Hrănire

Pentru că prevenția este mai bună decât vindecarea, liniile fine ale feței, aspectul de ten umflat sau cearcănele sunt ținute sub control cu o cremă specială, hrănitoare, pentru conturul ochilor. Secretul constă în a nu abuza pielea sensibilă de sub ochi, ci în a bate ușor tenul, pentru ca aceasta să fie absorbită ușor. Un alt truc pentru o piele luminoasă de asiatică este folosirea pliculețelor cu ceai de ginseng pe post de măști pentru ochi și ten. „Aplicarea pliculețelor umede cu ginseng ajută la detoxifierea pielii și la eliminarea toxinelor, acestea conținând foarte mulți antioxidanți”, ne lămurește Angela Kim.

Hidratare

584 5 7Pentru un ten care strălucește, coreencele își încheie ritualul de frumusețe cu hidratarea feței. Pentru aceasta, ele folosesc creme puternic vitaminizate, pe care le aplică în strat gros și le lasă să acționeze pe toată durata nopții. „Priviți-o ca pe o mască din cremă care vă ajută pielea feței să se relaxeze și să fie cât mai hidratată dimineața”, le sugerează Charlotte Cho femeilor care doresc să urmeze rutina zilnică a unei coreence.

Apa de orez se obține înmuind o cană cu orez în apă timp de 15 minute. La final, orezul se strecoară, iar apa este folosită pe post de tonifiant facial

Coreencele se protejează de soare purtând mănuși lungi și folosind din abundență cremele cu protecție solară

Machiaj specific asiatic

Un look de coreeancă nu este complet fără un machiaj specific asiaticelor. Spre deosebire de occidentale, care preferă tenul mat, asiaticele se dau în vânt după pielea lucioasă. De aceea, ca bază de machiaj, ele folosesc un ulei din semințe de camelie, care face ca pielea să arate hidratată. După ce uleiul este absorbit de ten, ele aplică un fond de ten luminos, cu protecție solară ridicată. Urmează sprâncenele, care trebuie să arate arcuite și naturale, de aceea coreencele folosesc dermatograf de nuanța părului, pentru a le contura perfect. Aceeași regulă se aplică și în cazul genelor, pe care aplică mascara în nuanțe brune. Pentru a-și evidenția ochii, ele folosesc fard de culoare ivory cu reflexe aurii, pornind de la gene până la sprâncene. Nelipsit din machiajul lor este și eyelinerul negru, pe care îl aplică mereu pe toată lungimea pleoapei, având grijă să îngroașe ușor o codiță orientată în sus, pentru un efect și mai pronunțat de ochi migdalați. Pentru pleoapa inferioară, coreencele folosesc de obicei un dermatograf în culori vii (albastru sau verde). Interesant este faptul că „pungile de sub ochi” sunt foarte apreciate în Coreea, și de aceea asiaticele apelează la cosmetice pentru a crea acest efect. Ele folosesc o cariocă specială pentru ochi în nuanțe nude cu efect sclipitor. Urmează apoi pomeții, o altă mândrie a coreencelor, care și-i accentuează cu un strop de blush rozaliu. La final, buzele, pentru care se folosește de obicei gloss sau ruj în culori naturale, de la nude la roz deschis.