Main menu

header

- Ce trebuie să evite femeile cu vârste de peste 35 de ani
Dermatologii americani au alcătuit un top al greşelilor pe care le fac femeile cu vârste de peste 35 de ani atunci când este vorba despre păstrarea sănătăţii pielii, părului şi unghiilor. Iată care sunt acestea:  Expunerea exagerată la soare Soarele este benefic pentru sănătate, pentru că organismul are nevoie de vitamina D. Zilnic, durata optimă de expunere la soare, fără protecţie, trebuie să fie între 10 şi 15 minute.

Expunerea prelungită fără protecţie cauzează probleme ale pielii, iar femeile ar trebui să folosească zilnic produse cu acţiune împotriva razelor ultraviolete.  Bronzatul artificial în exces Mersul des la solar în timp poate provoca probleme ale pielii. Cele care consideră că bronzatul artificial protejează pielea de efectele nocive ale soarelui fac o mare greşeală. Cea mai sănătoasă alternativă este folosirea produselor de protecţie cu SPF 30 (factor de protecţie 30) din prima zi de expunere la soare. La fel pot fi folosite şi produsele autobronzante.  Omiterea controlului dermatologic de rutină  Femeile trebuie să îşi cunoască foarte bine corpul, pentru a putea detecta la timp eventualele schimbări, incluzând chiar şi leziunile sau aluniţele de natură cancerigenă, ce se pot manifesta prin mâncărimi, sângerări şi care trebuie văzute imediat de un dermatolog. Sănătatea pielii trebuie asigurată de controale medicale periodice. 

Băile foarte fierbinţi În timpul iernii, un duş fierbinte prelungit poate fi cel mai bun răsfăţ. Însă apa foarte fierbinte poate duce la uscarea pielii şi la apariţia anumitor eczeme sau chiar la psoriazis. Aşadar, evitaţi băile fierbinţi şi folosiţi mai degrabă apă caldă sau duşuri scoţiene. Neutilizarea frecventă a cremelor hidratante  Aplicarea unei loţiuni hrănitoare de trei ori pe zi poate fi opţională. Dar folosirea cremei de două ori pe zi trebuie să se transforme în rutină. Pielea are nevoie de hidratare în permanenţă atât pe cale internă, cât şi externă. Nu omiteţi acest aspect esenţial pentru o piele tânără şi mereu proaspătă.  Alegerea produselor neadecvate tipului de ten Acest lucru este foarte dăunător pentru femeile cu ten sensibil sau pentru cele care au o piele predispusă la acnee. Produsele de machiaj sau de curăţare şi îngrijire a tenului pe bază de uleiuri pot exacerba problemele acneice. Femeile cu astfel de ten trebuie să aleagă produse cosmetice noncomedogenice (adică să nu închidă porii).  Fumatul  În afară de efectele pe care fumul de ţigară le are asupra organismului, cauzând boli grave, acesta afectează şi aspectul exterior. Acest viciu îmbătrâneşte pielea şi cauzează apariţia prematură a ridurilor.

Cea mai bună soluţie ar fi să vă lăsaţi de fumat. Dacă totuşi acest lucru nu se întâmplă, îngrijiţi-vă tenul în permanenţă şi consumaţi alimentele bogate în vitamina C.  Îngrijirea necorespunzătoare a părului fragil Întinderea părului în mod exagerat şi vopsitul cu produse de proastă calitate pot duce la ruperea firului de păr sau pot cauza deficienţe ale foliculilor de păr, care nu mai funcţionează normal. Căderea părului apare de cele mai multe ori atunci când podoaba capilară este chinuită cu tot felul de tratamente nu tocmai sănătoase. Este indicat să alegeţi produsele potrivite tipului dumneavoastră de păr, iar atunci când problema nu este doar una de estetică, cereţi sfatul unui medic dermatolog, care vă va prescrie soluţii sănătoase şi adecvate problemelor dumneavoastră. 

Aplicarea unghiilor artificiale  Folosirea frecventă a produselor pentru unghii pe bază de acril poate afecta sănătatea unghiilor şi poate conduce la reacţii alergice. Atunci când aplicaţi unghii artificiale trebuie să fie de calitate şi să o faceţi într-un salon profesionist. Aveţi grijă să cereţi indicaţii legate de îngrijirea unghiilor chiar de la cei care vi le aplică. Dacă vi se recomandă anumite produse speciale pentru unghiile false folosiţi-le pentru sănătatea unghiilor naturale. Ignorarea sfaturilor medicului Indiferent despre ce tip de tratament este vorba, instrucţiunile medicului trebuie urmate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, nici rezultatele nu vor fi pe măsura aşteptărilor. Orice afecţiune a pielii care persistă trebuie tratată sub recomandarea medicului.

Cristina Tache