Main menu

header

577 4 1de Gabriela Militaru

Machiajul este un aspect important al felului în care arată femeile. De aceea, este recomandat ca ele să fie atente la această rutină nu doar în ansamblul ei, ci și la fiecare detaliu pe care îl presupune.

Este aplicat din cele mai străvechi timpuri în Egipt și în Mesopotamia

Machiajul ochilor, de exemplu, necesită o atenție sporită, mai ales că nu pe oricine avantajează folosirea creionului dermatograf sau a fardului de pleoape în anumite culori. Să luăm, de exemplu, eyelinerului. Folosit din cele mai străvechi timpuri în Egipt și în Mesopotamia, obiceiul conturării pleoapelor este foarte des întâlnit și în prezent, doar că puține femei știu cu adevărat ce fel de tip de eyeliner să folosească în funcție de forma ochilor. O soluție în acest sens ne oferă makeup artistul Romy Soleimani. „Deși în machiaj se încurajează experimentele și nu sunt reguli atunci când vine vorba despre frumuseţe, este important de știut că există anumite abordări mai nefericite, după cum există altele care le fac pe femei să strălucească. În cazul eyelinerului este adevărat că anumite tehnici aduc mai multă simetrie în funcție de forma ochilor”, explică Romy Soleimani, Beauty Director la Large. Iată deci cum puteți folosi eyelinerul în funcție de forma ochilor.

Ochi migdalați

Cele mai multe stiluri de conturare se potrivesc perfect cu această formă a ochilor, dar o tehnică excepțională este ca eyelinerul să urmeze curba naturală a ochiului, construind grosimea spre colțul exterior. La final, pentru a obține o privire misterioasă, folosiți un creion dermatograf pentru a întări rădăcinile conturului și pentru a accentua și pleoapa de jos.

Ochi cu pleoapa căzută

Această formă a ochilor este vizibilă la persoanele la care pleoapa aproape că nu se vede atunci când ochii sunt deschiși. În acest caz, folosiți (fără să exagerați) un eyeliner negru cu gel la rădăcina genelor de pe pleoapa superioară, insistând să acoperiți bine porțiunile dintre gene și alungind puțin linia spre colțul ochilor.

Ochi cu colțurile lăsate

Dacă aveți acest gen de ochi, atunci când vă machiați, atenția trebuie concentrată pe crearea unui efect de ridicare și pe menținerea colțului interior deschis și luminos, pentru a lăsa impresia că atrag ochii în sus. Pentru asta, alegeți un contur subțire al pleoapelor, cu codițe mici la colțul ochilor.

Ochi mongoloizi

Eyelinerul gros este magnific pentru ochii mongoloizi. Dacă aveți această formă a ochilor, folosiți un eyeliner lichid sau rezistent la apă și asigurați-vă că linia de contur este suficient de groasă cât să se vadă atunci când deschideți ochii.

Ochi rotunzi

Trebuie să creați impresia de ochi mari și ușor alungiți. Extindeți eyelinerul în afara ochiului, în sus, la colțul exterior. Faceți același lucru și în partea de jos, unind cele două linii. Sau puteți să nu uniți linia de sus cu cea de jos, pentru a obține două codițe simpatice la colțul ochilor.

Ochi apropiați

Este de la sine înțeles că efectul pe care doriți să-l obțineți este acela de ochi mai depărtați. Pentru aceasta folosiți eyelinerul pentru a trage o linie foarte subțire deasupra genelor superioare. Pentru a atrage atenția asupra părții exterioare a ochilor și pentru a-i face să pară mai îndepărtați, aplicați eyelinerul astfel încât dunga trasată să devină mai groasă pe măsură ce se apropie de colțul exterior.

Ochi depărtați

Impresia care trebuie lăsată este aceea de ochi apropiați și simetrici. Pentru aceasta, aplicați eyelinerul pe pleoapa de sus, fără a depăși însă colțul ochilor. O codiță sau îngroșarea liniei de la colțul ochilor i-ar face să pară și mai îndepărtați.

Ochi proeminenți

Aplicați o dungă groasă pe pleoapa superioară, pentru un efect de micșorare a pleoapei, care estompează impresia de ochi care ies foarte mult în evidență. De asemenea, echilibrați look-ul, aplicând eyeliner și pe pleoapa de jos.

PONT. Pentru un efect sporit, eyelinerul trebuie folosit în combinație cu un fard de pleoape în nuanțe neutre.

Folosirea eyelinerului nu înlocuiește aplicarea rimelului, despre care se știe că accentuează și mai bine conturul ochilor

Tipuri de eyeliner

Pentru a obține un machiaj cât mai atrăgător este important să știți și ce tip de eyeliner să folosiți. Principalele formule ale eyelinerului sunt:

Gel: are o textură consistentă, dar mai blândă cu pielea sensibilă din jurul ochilor decât cea a creionului dermatograf. Se aplică însă cu o pensulă rigidă, oblică;

Lichid: este mai dificil de aplicat, pentru că se întinde sau curge foarte ușor. În schimb, conferă mai multă definire privirii;

Creion: este o variantă a creionului khol, având o formulă mai rigidă, ceea ce îl face mai greu de aplicat și de omogenizat, mai ales la baza genelor superioare. Este, în schimb, foarte rezistent.