Main menu

header

574 4 1de Gabriela Militaru

În era pe care o trăim și în care să arăți extrem de bine la 40 de ani a devenit un semn de demnitate feminină, colagenul este sinonim cu injecțiile antirid și pentru buze mai voluptoase. În aceste condiții, un grup de cercetători s-a gândit că simpla idee de injecție nu este de ajuns, așa că poate ar fi o idee bună să suplinească procedura pe bază de ac cu una la fel de eficientă, dar și mai prietenoasă.

Ridurile devin mai puțin vizibile

Așa a apărut ideea de a transforma soluțiile injectabile în soluții orale, un fel de băutură magică pe care femeile să o poată oricând introduce în dieta lor fără vreun efort. Adică fără a mai fi nevoie de vizitele regulate la specialiștii în tratamente antiîmbătrânire. Colagenul este o proteină esențială a pielii, care ajută la menținerea tinereții și a elasticității pielii. Unii specialiști sunt de părere că ajută, de asemenea, la lubrifierea articulațiilor și chiar și la digestie. Proteina responsabilă cu menținerea tinereții pielii conține aminoacizi, care sunt importanți în buna funcționare a organismului, cum ar fi glicina, prolina sau hidroxiprolina. Pe măsură ce îmbătrânim însă, fibrele de colagen îşi pierd elasticitatea și apar primele riduri. De aceea este nevoie de produsele cosmetice care conțin colagen provenit de la bovine sau chiar pește și pui. Așa au apărut injecțiile cu colagen, care n-au lipsit din cosmetica multor femei timp de mulți ani. Recent însă s-a ajuns la concluzia că binecunoscutele injecții pot fi „ajutate” sau chiar înlocuite definitiv cu colagenul oral. Rezultatele experimentului au arătat că, după numai opt săptămâni de utilizare zilnică, pielea devine mai hidratată, iar ridurile devin din ce în ce mai puțin vizibile.

Poate fi adăugat la cafea sau în apă plată

Isteria legată de colagen a început, așa cum se întâmplă cu multe dintre trendurile de frumusețe, în Asia, acolo unde companii precum Shiseido sau Amore Pacific vând pudră de colagen, băuturi și suplimente de ani buni. În America și în Europa, trendul este abia la început. „Proteina de colagen este unică prin aceea că dispune de cantități uriașe de aminoacizi, care sunt esențiali pentru formarea și repararea țesuturilor, a matricei osoase și a suprafeței pielii, dar și în menținerea sănătății tenului și a părului”, explică Dave Asprey, cercetătorul care a inventat suplimentul de colagen denumit „Bulletproof Coffee”. Acesta este o pudră pe bază de colagen care poate fi adăugată la cafea, ceai, supă sau pur și simplu în apă plată. Se pare că totuși formula lichidă este superioară calitativ chiar și pudrelor cu colagen. Avantajul de a bea colagenul în loc de a-l aplica pe piele, de a-l injecta sau chiar de a-l dizolva în lichid este acela că se răspândește în tot organismul mult mai repede, ajutând ca întregul corp să lucreze la repararea țesuturilor afectate de trecerea timpului sau de anumite slăbiciuni provocate de boală.

Produsele pe bază de colagen și acid hialuronic au în componența lor zinc, vitaminele A, C și complexul B

Este din surse naturale de peşte

Pe piața românească a apărut deja Beautin Collagen din gama myelements, un supliment alimentar îmbogăţit cu acid hialuronic conceput în formă lichidă. Rezultatele folosirii timp de 12 săptămâni a suplimentului pe bază de colagen din surse naturale de peşte sunt extraordinare. El îmbunătăţeşte textura pielii, întăreşte părul şi unghiile, ajută la sănătatea ţesutului conjunctiv, a cartilajelor şi a încheieturilor. În plus, previne apariția diverselor forme de cancer.