Main menu

header

573 4 3de Raluca Grințescu

Indiferent că alegeți lama de ras, ceara sau aparatul de ras, nu vă întrebați dacă procedaţi sau nu cum trebuie, tocmai pentru că pare simplu. Orice ritual de îngrijire vine la pachet cu o serie de reguli, pentru ca dumneavoastră să profitați cât mai mult de tehnicile pe care epoca modernă vi le oferă pentru a fi îngrijite. Să vedem ce greşeli e posibil să faceți atunci când vă epilați şi cum ar trebui să procedați corect.

Prima regulă

În primul rând trebuie să așteptați 15 minute sub duș înainte să folosiți lama. Pentru a scăpa însă de firele nedorite fără să vă iritați pielea este recomandat să stați cel puţin 15 minute sub duș, îndeajuns încât firele de păr să devină mai moi, iar foliculii să se deschidă. Nu stați însă nici foarte mult, pentru că pielea se va încreţi şi se va umfla.

Nu „pe uscat” sau cu săpun

Spuma este esenţială pentru păstrarea catifelării pielii imediat după epilat, aşa că alegeți o spumă de ras potrivită, care să permită lamei să alunece uşor. Dacă vă grăbiți, puteți foarte bine să apelați la balsamul de păr, dar evitați săpunurile dure, care nu fac îndeajuns de multă spumă.

Seara, nu dimineaţa

Pe timpul nopţii, firele de păr se retrag, iar foliculii se închid. Tocmai de aceea, atunci când vă epilați dis-de-dimineață aveți senzaţia că părul a crescut în câteva ore. Aşadar, cea mai bună formulă este seara, înainte de culcare.

Alegeți o lamă de ras cu cel puţin trei straturi

Cele mai bune lame de ras sunt cele cu patru-cinci straturi. Sunt mult mai uşor de folosit şi acoperă unghiuri mai greu de atins decât cele cu o singură lamă, în special în zona genunchilor şi a gleznelor. În general, puteți folosi o lamă de ras de aproximativ zece ori.

De jos în sus, şi nu invers

Metoda corectă de epilare este următoarea: mergeți cu lama în direcţia creşterii părului, apoi în sens invers. Odată ce firele de păr sunt mai mici, pielea este caldă şi lubrifiată, va fi mult mai uşor să mergeți cu lama în direcţia opusă fără să vă tăiați sau să vă iritați.

Hidratați pielea după

Pentru a evita apariţia petelor roşii este recomandat să exfoliați pielea de două ori pe săptămână pentru a înlătura celulele moarte care acoperă firele de păr. După duș, este de preferat să aplicați o loţiune de corp hidratantă. În zona inghinală, eliminarea firelor de păr trebuie să se facă pe orizontală, de la exterior spre interior. În zona axilelor, folosiți lama de jos în sus, o singură dată, ca să nu vă iritați. Aşteptați câteva minute înainte să aplicați deodorant.

ATENŢIE! Eliminați celulele moarte înainte de epilare; pentru asta aplicați un tratament exfoliant o dată pe săptămână.

Preparaţi ceară din zahăr

Celor dintre dumneavoastră cărora le place să folosească produse şi ingrediente naturale, puteți alege o ceară de epilat simplă, igienică şi deloc costisitoare făcută acasă. Ingredientele necesare pentru ceara de epilat homemade sunt: 2 linguri cu zahăr (60 g), 1 pahar de 150 ml cu apă, sucul de la 1/2 lămâie și 2 linguri cu miere.

Mod de preparare: amestecaţi bine toate componentele într-un bol până când obţineţi o pastă moale. Încălziți mixtura la foc mic timp de cinci minute, până ajunge la consistența asemănătoare mierii. Fiţi atente să nu ardeţi amestecul! Înainte să aplicaţi ceara, trebuie să curăţați bine zona de epilat şi, după preferinţă, să puneţi puţină pudră de corp. Aplicaţi ceara călduţă pe materii din bumbac, cât şi pe zonele care urmează să fie epilate. Folosiţi beţele de îngheţată pentru a întinde ceara. Lăsaţi ceara să acţioneze unul-două minute, şi apoi trageţi materialul din bumbac în direcţia opusă creşterii firului de păr. Și gata!